Київ. 2 жовтня. УНІАН. Представники трудового колективу Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) заявляють про безпідставність обвинувачень у рейдерстві, раніше озвучених керівництвом концерну.

Відповідну заяву на прес-конференції в УНІАН озвучив керівник прес-служби КРРТ Павло Білоножко.

«Керівництво концерну, яке, як ми вважаємо, робить неприпустимі речі, порушуючи закон і зневажаючи українське законодавство, обвинуватило нас у рейдерстві. Більшого цинізму я не бачив. Це є неправдою, спробою звести нашу боротьбу за законність, за інформаційну безпеку до того, що це просто господарський конфлікт», - сказав Білоножко.

Відео дня

За його словами, 29 вересня співробітники КРРТ спробували увійти до будівлі концерну для того, щоб зайняти свої робочі місця, а не для того, щоб встановити контроль над підприємством.

«Ми, працівники, зробили спробу вийти на роботу, тому як до цього на нас чинився тиск, нас залякували, і ми не мали можливості, як не маємо і сьогодні, виходити і працювати. Хоч ми є працівниками і не звільнені з концерну РРТ», - пояснив Білоножко.

«Трудовий колектив концерну, активісти-громадські діячі не можуть за визначенням бути рейдерами. Ми - антирейдери», - додав він.

У свою чергу, присутній на прес-конференції юрисконсульт КРРТ Михайло Слав‘янін у черговий раз нагадав, що рішенням Тельманівського районного суду Донецької області діючого генерального директора концерну Олександра Півнюка було звільнено з посади. Тому акція, яка проходила під стінами концерну 29 вересня, була спробою добитися виконання правосуддя.

«Фактично, на виконання приписів Кримінального процесуального кодексу України трудовий колектив намагався зупинити правопорушення. Але мирним шляхом, не здійснюючи жодних хуліганських дій. Жодного олівця, жодної чашки, жодного аркуша паперу під час нашої акції не було зіпсовано», - зазначив Слав'янін.

Крім того, він підкреслив, що заява Півнюка про те, що цей суд знаходиться в регіоні, підконтрольному бойовикам, і не може ухвалювати законних рішень, є також необгрунтованою. За твердженням Слав'яніна, це рішення суду було ухвалене ще в липні поточного року, коли в регіоні не було бойовиків. При цьому юрисконсульт звернув увагу на те, що нинішнє керівництво концерну намагалося приховати сам факт винесення цієї судової ухвали.

На завершення прес-конференції її учасники звернулися до ЗМІ із закликом не поширювати недостовірну інформацію і не брати участі в інформаційній кампанії, запущеній проти трудового колективу КРРТ.

Білоножко також звернувся до міністра МВС Арсена Авакова із закликом втрутитися в ситуацію, забезпечити виконання законних рішень, а також перешкодити тиску на трудовий колектив КРРТ, зокрема – з боку працівників міліції.

Як повідомляв УНІАН, у червні координаційна рада трудового колективу Концерну РРТ обвинуватила генерального директора концерну Олександра Півнюка, його заступника Володимира Іщука, а також керівника Держспецзв‘язку Володимира Звєрєва у пособництві самопроголошеній владі так званих Донецької і Луганської народних республік. На думку членів профспілки, за розпорядженням вищезгаданих людей фінансується трансляція ворожих Україні ЗМІ шляхом сплати коштів концерном для безперебійного енергопостачання об'єктів телерадіотрансляції у Луганській і Донецькій областях.

Координаційна рада профспілки також заявила, що нове керівництво КРРТ намагається довести підприємство до банкрутства і на його базі створити приватне підприємство.

При цьому наприкінці вересня Півнюк заявив про спробу рейдерського захоплення концерну з боку колишнього керівництва підприємства. Водночас радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що МВС і СБУ мають намір розслідувати факт рейдерського захоплення КРРТ.