Київ. 30 вересня. УНІАН. Єдиний в Україні завод з виробництва колагенової упаковки для ковбасних виробів та упаковки для харчових продуктів «Прилуцький завод «Білкозин» (м. Прилуки Чернігівської області) закликає владу втрутитися в ситуацію, що виникла навколо підприємства і призведе до закриття виробництва. Про це заявив генеральний директор заводу Роман Давида на прес-конференції в УНІАН.

За словами Давиди, проблеми на підприємстві виникли в ході його реорганізації і зміни форми власності. При цьому один з чиновників Чернігівської облдержадміністрації, зазначив Давида, запідозрив керівництво заводу в залученні якихось російських інвесторів.

«Підприємство працює, і добре, що воно є. Ми надали всі документи (на розгляд облдержадміністрації - УНІАН). Але комісія облдержадміністрації замість того, щоб розглянути їх і зробити висновок, прийняла рішення вивчати ситуацію на заводі далі. Що можна вивчати і розглядати? Документи іншими не стануть, вони законні, - сказав Давида. - Ми розцінюємо це як упередженість. Ми розуміємо, до чого це може призвести - до різних наслідків, аж до зупинки заводу».

Відео дня

Давида зазначив, що на підприємстві сьогодні працює понад 500 осіб, а середня зарплата становить близько 2-3 тис. грн при щорічному відрахуванні податків в обсязі близько 12 млн грн на рік.

«Ми працюємо виключно на імпортній сировині і підприємство орієнтоване на експорт. У числі наших клієнтів - підприємства США, Бразилії, Нідерландів, Німеччини, Китаю, Таїланду. Це величезний перелік країн. Ми перебуваємо на тому етапі, коли ми розвиваємося, ми заручилися довірою клієнтів», - сказав Давида, додавши, що найбільші м'ясопереробні підприємства України також закуповують продукцію «Білкозину». «Ми готові забезпечити нашою продукцією й українські підприємства, і підприємства інших країн. Ми хочемо бути підприємством, яке б гордо представляло Україну. Але ми закликаємо владу звернути увагу на рейдерські спроби захопити підприємство», - резюмував Давида.