Київ. 29 вересня, УНІАН. У Києві презентовано благодійний фонд «Майбутнє Луганщини».

Як повідомила на прес-конференції в УНІАН засновник фонду, колишня в.о. голови Луганської обласної державної адміністрації Ірина Верігіна, пріоритетними напрямами діяльності фонду є доставка і надання гуманітарної допомоги громадянам, постраждалим внаслідок проведення антитерористичної операції на сході України, стихійного лиха, екологічних, техногенних та інших катастроф, жертвам репресій.

Також фонд надаватиме підтримку Збройним силам України та добровольчим батальйонам, а також організаціям місцевої самооборони.

Відео дня

Верігіна наголосила, що ідея створення фонду виникла давно, оскільки «я бачила, що і українській армії, і нашим переселенцям, які знаходяться і на території Луганської області, і на території інших областей України, дуже потрібна допомога, бо ті кошти, які виділяє держава, зокрема на армію, на превеликий жаль, вони на армію всі не доходять».

За її словами, в ситуації, коли не ухвалено Верховною Радою закон про переселенців, дуже важливо підтримати людей, які покинули зону бойових дій.

Засновник благодійного фонду «Майбутнє Луганщини» наголосила, що фонд «уже почав співпрацювати з міжнародними фондами, зі спонсорами, з волонтерами для того, щоб якнайбільше допомагати Луганщині».

Голова фонду Сергій Хіль підкреслив, що «фонд починає працювати у важкий час, коли наступає похолодання, закінчуються продукти, які вирощені на городі жителів Луганської області, і ні грошей, ні зарплат вони не отримують, тому робота нашого фонду буде спрямована в першу чергу на допомогу тим людям, які втратили своє житло, дітям, які пішли в чужі школи, пораненим, хворим».

Верігіна зазначила, що людям на Луганщині на сьогодні дуже потрібен теплий одяг, ліки, медичне обладнання. Вона підкреслила, що людей необхідно забезпечити житлом, оскільки багато жителів перебувають в тимчасових помешканнях, які не є придатними для проживання під час холодів. За її словами, фонд має свою сторінки на Facebook та «ВКонтакті».