Київ. 26 вересня. УНІАН. У київському Будинку офіцерів 29-30 вересня відбудеться прем’єрний показ антрепризної вистави «Ведмідь» & «Пропозиція», яку поставив за п’єсами Антона Чехова заслужений діяч мистецтв України В'ячеслав Жила. Ролі у виставі гратимуть як популярні актори театру і кіно, так і відомі телеведучі.

Про це сам режисер Жила та продюсер Слава Жила повідомили сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Вони представили присутніх на прес-конференції акторів, які гратимуть у виставі: народна артистка України Ольга Сумська, заслужений артист України Віталій Борисюк, український телеведучий, актор Юрій Горбунов, актриса театру і кіно, телеведуча Лілія Ребрик, заслужений артист України Олексій Вертинський.

Відео дня

За словами продюсера, після прем’єри вистави у Києві передбачено показ у містах Миколаїв, Херсон, Одеса, а в лютому наступного року – запланований тур по всій Україні.

«Для мене дуже цікавий проект. Я перший раз зіткнувся з такими відомими і талановитими акторами, які працюють в цьому проекті. Я маю величезне задоволення від нашої співпраці, бо не кожен день потрапляють зірки такого рівня до роботи… І ви побачите відомих акторів у зовсім новій якості. Причому, на мій погляд, це той театр, за яким ми всі скучили, – він не сумний, він світлий, він чистий, він пронизаний любов’ю, коханням…», - сказав режисер.

За його словами, довго тривало обговорення щодо того, якою мовою треба ставити вистава, і врешті було вирішено грати її російською мовою «у зв’язку з тими подіями, які відбуваються» в країні.

«По-перше – це Чехов – цей автор належить не тільки Росії, а всьому світу, як Шевченко, Шота Руставелі, Шекспір… І, крім того, ми покажемо нашим колегам в Росії, що не все так погано в Україні, що ніхто не притискає російську мову в Україні, і що ми так само шанобливо ставимось до шедеврів світової драматургії, світової літератури», - зазначив В’ячеслав Жила.

За словами режисера, завдяки виставі він хоче принести глядачеві «трішки радості, зважаючи на те, в який важкий час ми зараз живемо, і скільки всього трагічного пропускаємо через душу».

Він повідомив, що актори з’являтимуться на сцені у незвичному для всіх амплуа.

Також Жила звернув увагу, що костюми для проекту створені не костюмерами театру, а запрошеними до співпраці дизайнером одягу Оленою Бернацькою та дизайнером взуття Аліною Качоровською.

Говорячи про свої очікування від прем’єри вистави, Сумська висловила сподівання, що глядачам сподобається вистава.

«Я думала над тим, як глядач сприйматиме класику? У складні часи... І от саме в ці часи вона настільки актуальна, як ніколи, вона настільки відволікає від всіх негараздів і цього негативу, що навколо нас. То якщо ти отримуєш позитив і тобі це подобається, то я думаю, і глядач має насититись цією енергетикою», - сказала актриса.