Київ. 12 вересня. УНІАН. Громадські та волонтерські організації створили Центр допомоги учасникам антитерористичної операції.

Про це голова Ради громадської організації «Правозахисна група «Січ», адвокат, партнер адвокатського об’єднання «Погосян, Томчук і партнери» Оксана Томчук повідомила на прес-конференції в УНІАН.

Вона зазначила, що центр ставить за мету формування в Україні ефективної системи взаємодії громадських, волонтерських, правозахисних організацій для забезпечення виконання соціальної, гуманітарної та правової місії допомоги учасникам АТО.

Відео дня

«Виникло питання об’єднання зусиль низки громадських волонтерських середовищ, діяльність яких спрямована на захист учасників АТО», - сказала Томчук.

За її словами, зараз дуже багато надходить звернень щодо розшуку зниклих безвісти людей, звертаються батьки, які не можуть добитися ідентифікації тіл загиблих.

«Мусимо констатувати, що існує дуже великий опір з боку провладної машини, з боку офіційних органів, які не хочуть приймати заяви про зниклих людей», - наголосила Томчук.

Голова громадської організації «Трибунал», адвокат, керівник юридичної компанії «Дешарт партнерз» Андрій Смирнов наголосив, що центр займатиметься «створенням компактного інформаційного середовища, де б ми могли отримувати всю інформацію, яка стосується допомоги військовослужбовцям та іншим особам із зони проведення АТО».

За його словами, надаватиметься правова допомога учасникам АТО, мешканцям, які проживають в зоні проведення операції.

Смирнов також повідомив, що планується створення кол-центру для обробки інформації, аби будь-який бажаючий зміг звернутися сюди оперативно зі своїми проблемами.

Томчук повідомила, що 18 вересня планується провести зустріч представників всіх громадських організацій, які ініціювали створення даного центру.

Координатор ГО “Коло народної довіри” Наталі Дідик закликала матерів учасників АТО прийти на цю зустріч, щоб обговорити питання, які їх хвилюють.

“Є багато проблем, багато питань, які ними замовчуються через страх, через нерозуміння куди звернутися”, - додала Дідик.

Учасники прес-конференції наголосили, що всім матеріям буде надана юридична допомога у вирішенні проблем.

Дідик також повідомила, що зустріч відбудеться о 15.00 у Києві в Будинку офіцерів.

Також на прес-конференції було оголошено номер телефону — 066-294-73-01 для з'ясування всіх питань, які стосуються, зокрема, зустрічі 18 вересня.