Київ. 10 вересня. УНІАН. Громадськість Дніпропетровщини закликає президента України Петра Порошенка не допустити потрапляння до нового складу Верховної Ради колишніх поплічників Партії регіонів, зокрема, мера Дніпропетровська Івана Куліченка, який балотується до парламенту від партії глави держави.

Відповідне звернення сьогодні на прес-конференції в УНІАН оприлюднив представник Дніпропетровського правозахисного руху "Допоможемо дітям" Микола Кожушко.

Як зазначається у документі, громадськість Дніпропетровщині, зокрема, та її частина, яка брала участь у поваленні режиму екс-президента Віктора Януковича, "обурена безкарністю одного із головних дніпропетровських зрадників - мера міста Івана Куліченка, і, більше того, його бажанням стати народним депутатом під від партії президента".

Відео дня

За словами Кожушка, саме ця особа давала вказівки так званим "тітушкам" розганяти антипрезидентські мітинги у Дніпропетровську у 2013-2014 роках і бити їхніх учасників.

"Громадськість Дніпропетровська обурена цинізмом нинішнього мера в його слогані передвиборчої кампанії "Послідовність. Порядність. Професіоналізм" і його бажанням обиратися по 28-му виборчому округу. А тому ми закликаємо Петра Олексійовича не дозволити потрапити до ваших лав маргіналів", - наголосив правозахисник.

Своєю чергою присутній на прес-конференції аналітик, президент РБФКД "Надія"  Михайло Тонконогий зазначив, що "неможливо буде змінити владу так, як хоче наш вельмишановний президент, не змінивши осіб, які залишилися на посадах від попередньої влади і які всіляко їй сприяли".

Він закликав Порошенка звільнити з посади чиновників, які брали участь у злочинах колишньої влади.

"Отже, я прошу пана президента, щоб він якомога швидше звільнив з посад людей старої влади і насамперед - у середніх керівних ланках", - сказав Тонконогий.