Київ. 9 вересня. УНІАН. Федерація органічного руху України в рамках акції «Органічний тиждень в Україні» 13 вересня проведе в Києві Шостий Всеукраїнський ярмарок органічних продуктів.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив журналістам голова правління Федерації Євген Мілованов.

«У рамках «Органічного тижня в Україні» проводиться найбільший наш захід - це Шостий ярмарок органічної продукції, який проходитиме в суботу на Контрактовій площі в місті Києві», - сказав Мілованов.

Відео дня

За його словами, ярмарок об'єднає провідних виробників, переробників та продавців сертифікованої органічної продукції, а більшість товарів, які будуть представлені в рамках заходу, вироблено відповідно до стандартів Євросоюзу.

Для того щоб покупці змогли переконатися в якості органічної продукції на ярмарку, за словами президента Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» Світлани Берзіної, її можна буде перевірити на наявність нітратів.

«Щороку ми запроваджуємо якісь інновації на ярмарку. Цього року ми запропонуємо всім скептикам провести тестування на нітрати. Працюватиме мобільна електронна лабораторія, завдяки якій в оперативному форматі можна дуже чітко побачити показники забруднення продукції нітратами», - сказала вона.

Крім того, в рамках «Органічного тижня в Україні» пройде міжнародна спеціалізована експозиція «Organic Space - 2012» (9-11 вересня), міжнародний симпозіум «Органічні продукти: обличчям до споживача» (10 вересня), серія науково-теоретичних студентських конференцій «Органічне виробництво в Україні» в ряді аграрних коледжів країни та ін.

Довідка УНІАН. Федерація органічного руху України була заснована в 2005 році. Метою організації, з-поміж іншого, є сприяння розвитку органічного руху в Україні, в тому числі не тільки безпосередньо виробництву, переробці та експорту органічної продукції, а й формуванню вітчизняного ринку споживання.

За даними Федерації, у 2013 році споживання органічної продукції в Україні збільшилося в грошовому еквіваленті до 12,2 млн євро з 7,9 млн євро роком раніше.

Довідка УНІАН. Органічна продукція сільського господарства - це продукція, виготовлена без використання (або з меншим використанням) синтетичних пестицидів, синтетичних мінеральних добрив, регуляторів росту, штучних харчових добавок, а також без використання генетично модифікованих продуктів.