Київ. 1 вересня. УНІАН. З терористами «Донецької народної республіки» досягнута домовленість, що українських полонених не будуть катувати, а також не будуть перешкоджати вивезенню загиблих.

Про це генерал-полковник запасу, керівник ГО «Офіцерський корпус», керівник Центру з обміну полонених Володимир Рубан повідомив на прес-конференції в УНІАН.

«Ми досягли домовленості з донецькою стороною, з паном Захарченко (лідером терористичної організації «ДНР»Олександром Захарченко - УНІАН), в тому числі про те, що більше не буде ніяких умов щодо« вантажу 200», тобто безперешкодного вивозу тих, хто загинув на полі бою», - сказав Рубан.

Відео дня

Він також повідомив, що терористи пообіцяли не катувати полонених.

«Ми домоглися того, що полонених не будуть піддавати тортурам, і не будуть розстрілювати. Є підтверджені факти, що в полоні не всі виживали», - зазначив він.

За словами Рубана, в «ДНР» пообіцяли, що до полонених українським солдатам буде ставлення як до військовополонених.

Він підкреслив, що цього вдалося добитися і завдяки народній артистці України, громадському діячеві Руслані Лижичко, яка повернулася з Донецька.

Також, під час прес-конференції Рубан заявив, що в Донецькій області після останніх боїв взято в полон 680 українських військовослужбовців, і 80% з них - з-під Іловайська.

Фото-новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/50811