Київ. 28 серпня. УНІАН. Екс-ректор Українського Державного університету фінансів та міжнародної торгівлі Олександр Покрещук заявив, що оскаржить рішення про його звільнення в апеляційному суді.

Про це Покрещук заявив прес-конференції в УНІАН.

За словами колишнього ректора, він вважає незаконним рішення міністра освіти та науки Сергія Квіта про дострокове розірвання контракту з ним як ректором Українського державного університету фінансів і міжнародної торгівлі.

Відео дня

Покрещук зауважив, що рішення було ухвалене на підставі перевірки університету у період з 9 по 15 квітня поточного року. Екс-ректор стверджує, що перевірку проводили люди, які з самого початку упереджено ставились до нього та намагались знайти будь-які факти порушень ним умов контракту, а в акті перевірки, за словами Покрещука, навіть були підроблені підписи двох членів комісії.

Покрещук зазначив, що до складу комісії входив радник міністра освіти, який, за словами екс-ректора, в Інтернеті поширював неправдиву інформацію про нього, зокрема стверджував, що син колишнього прем’єр-міністра Миколи Азарова Олексій Азаров нібито «прикривав зловживання Покрещука через те, що той був його науковим керівником».

Покрещук вважає, що його звільнення було ініційоване, щоб працевлаштувати «своїх людей».

«Політичне рейдерство набирає обертів і стає все більш цинічним. Якщо раніше кожна нова влада намагалася змінити під себе кадровий склад у силових та правоохоронних структурах, то останнім часом українці мають змогу спостерігати за тим, як запросто розправляються з будь-яким посадовцем лише тому, що потрібно влаштувати «свого» кума, свата чи брата», - наголосив він.

Покрещук повідомив, що оскаржив рішення про його звільнення у Печерському районному суді Києва, однак суд 28 липня відмовив у задоволені позову щодо відновлення на посаді. Як стверджує Покрещук, рішення було прийнято на підставі неправдивих даних, які надав його колишній заступник, а нині новий ректор Віктор Гвоздецький.

Апеляційний суд міста Києва розгляне апеляцію Покрещука 10 вересня 2014 року.

Відео-запис прес-конференції: https://www.unian.net/multimedia/video-1/1874-unichtojenie-kadrovogo-potentsiala-ukrainyi-v-rezultate-politicheskih-bataliy.html