Київ. 27 серпня. УНІАН. Громадська організація «Бізнес-центр «Новий початок» має намір побудувати під Києвом близько 100 дитячих будинків сімейного типу для переселенців із зони проведення антитерористичної операції.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова правління організації Олександр Тігов.

«Сьогодні є багато дитячих будинків сімейного типу, які не знають, як залишити зону АТО в Луганській і Донецькій областях. Ми розпочали проект, і він полягає в тому, щоб будувати будинки для організації дитячих будинків сімейного типу, що переїжджають із зони АТО. Планується будувати в Києво-Святошинському районі. Поки що ми за свої кошти будуємо три будинки. Один будинок ми вже побудували і будуємо ще два, відкриття яких буде в жовтні. Ми б хотіли побудувати 100 будинків. Вони можуть вмістити близько 1 тисячі дітей », - сказав Тігов.

Відео дня

Як відзначив присутній на прес-конференції перший заступник голови правління «Бізнес-центру «Новий початок» Олексій Нестеренко, відкриття першого будинку площею близько 130 кв. м заплановане на найближчу п'ятницю.

«У п'ятницю ми будемо відкривати перший будинок, куди вже готова заселитися сім'я. Тому запрошуємо всіх небайдужих людей та організації, які можуть і хочуть взяти участь в цьому проекті, відвідати цей захід. Це не один будинок, це ціла серія проектів по Києво-Святошинському району, яка буде забудовуватися для дітей-сиріт із зони АТО», - сказав Нестеренко.

За його словами, такий дитячий будинок зможе вмістити до 10 дітей-сиріт. У свою чергу, Тігов уточнив, що будівництво будинку обійшлося в 100 тис. дол. З урахуванням вартості придбання ділянки під забудову.

«Ми купували за свої гроші землю. Але якби в проекті брали участь люди, у яких вже є земля і на ній можна будувати, або якби хтось взяв участь будматеріалами, або просто як волонтери, тоді реалізовувати цей проект було б набагато простіше і швидше», - сказав Тігов.

Він висловив сподівання, що цей проект викличе резонанс у суспільстві та до його реалізації залучаться не тільки небайдужі українці, а й представники вітчизняного бізнесу.

Разом з тим, також присутній на прес-конференції координатор проекту «Надійний тил» Георгій Цагареішвілі не виключив, що за допомогою в реалізації цього проекту громадські працівники звернуться до місцевої влади, зокрема, в питанні виділення землі під будівництво.

«Що стосується землі, то на сьогоднішній день ми поки що не зверталися, але думаю, що така можливість у області є і, напевно, варто звернутися», - сказав Цагареішвілі.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міжвідомчого координаційного штабу, станом на 24 серпня в Україні кількість переселенців із Криму та зони проведення антитерористичної операції перевищила 126 тисяч людей, більш як 42 тис. з яких діти. При цьому велика частина переселенців їде до Києва, де прийняли вже більш як 22 тис. осіб. Слідом йдуть Запорізька (16,294 тис. осіб), Дніпропетровська (15,062 тис. осіб), Харківська (14,286 тис. осіб), Одеська (8,298 тис. осіб), Полтавська (7,130 тис. осіб), Київська (5,745 тис. осіб) та Львівська (4,718 тис. осіб) області.