Київ. 29 липня. УНІАН. Середньозважена вартість розміщення у готелях Києва у січні-червні 2014 року зросла на 6%, а у п'ятизіркових готелях – на 40% через нестабільність у країні та суттєву девальвацію курсу національної валюти.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив старший аналітик департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Костянтин Олійник.

«Середньозважене збільшення вартості становило 6% за результатами першого півріччя. А у п'ятизіркових виросло практично на 40%. Це пов'язано зі зміною курсу євро, в якому номіновані ціни у готельних операторів міжнародних мереж», - сказав Олійник.

Відео дня

За його словами, девальвація гривні менше позначилася на вартості проживання в готелях класу 4 зірки, а ціни в готелях класу 3 зірки за результатами І півріччя навіть трохи знизилися.

«Вартість розміщення за результатами першого півріччя трохи зросла і становила для готелів 5 зірок – 4,5 тис. грн, 4 зірки – 1,6 тис. грн, а для готелів 3 зірки - скоротилася і становить 745 грн», - відзначив Олійник.

Як повідомляв УНІАН, за даними UTG, заповнюваність готелів Києва у І півріччі відзначилася антирекордом – з кінця минулого року по липень 2014 року заповнюваність знизилася з 50% до 34,9%. Раніше експерти відзначали, що прайсові і реальні ціни у столичних готелях істотно відрізняються, оскільки отельєри для залучення клієнтів надають значні знижки, які досягають інколи половини від заявленої вартості розміщення.

Довідка УНІАН. Консалтингова компанія UTG створена у 2001 році, спеціалізується на комплексному супроводі девелоперських проектів.

За час роботи на ринку за участю компанії відкрито більш як 100 торгових центрів. Найбільш відомі серед них: ТРЦ Ocean Plaza, «Піраміда» і «Комод» (усі - Київ), ТРК «Меганом» (Сімферополь), ТРЦ «Донецьк Сіті» (Донецьк), ТРЦ «Міст Сіті Центр» (Дніпропетровськ), ТРЦ «Французький бульвар» (Харків) і Global.UA (Житомир).

UTG набирає орендарів для об'єктів сумарною орендною площею понад 500 тис. кв. м. Компанія також керує низкою торгових центрів у регіонах країни.