Київ. 29 липня. УНІАН. Суттєве падіння заповнюваності готелів у Києві все частіше змушує столичних готельєрів тимчасово закривати готелі повністю або частково.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив старший аналітик департаменту стратегічного консалтингу компанії UTG Костянтин Олійник.

«На тлі зростання конкуренції й падіння заповнюваності до історичного мінімуму, це змушує готельєрів вдаватися до вимушених заходів – до вимушеного закриття, тимчасового закриття на ремонт або реконструкцію, або часткового закриття кількох поверхів», - сказав Олійник.

Відео дня

За його словами, заповнюваність готелів Києва в першому півріччі відзначилася антирекордом – із кінця минулого року по липень заповнюваність знизилася на 15%.

«Коефіцієнт заповнюваності, за даними готельєрів, становить 34,9%. Падіння становило близько 15% щодо кінця 2013 року. При цьому, падіння прибутковості становило 25% і на кінець першого півріччя становить менше 700 грн за номер», - зазначив експерт.

Він пояснив, що падіння заповнюваності в першу чергу пов'язане з нестабільною політичною та економічною ситуацією в країні. Внаслідок цього, в Україні спостерігається суттєве зниження кількості іноземних і внутрішніх туристів. Крім того, зниження заповнюваності було прискорено падінням ділової активності й закриттям іноземних компаній в Україні.

Разом із тим, на думку Олійника, негативні тенденції на ринку готельної нерухомості Києва можуть призвести до перенесення термінів відкриття низки готелів, заявлених до введення в експлуатацію в 2014-2016 роках.

Як повідомляв УНІАН, за даними консалтингової компанії Colliers International, економічна та політична нестабільність у країні призвела до суттєвого зниження кількості відвідувачів готелів. Так, у першому кварталі 2014 року заповнюваність готелів у центрі Києва впала в 2,5 раза – до 20%. При цьому експерти зазначали, що столичні готельєри для залучення клієнтів надають значні знижки, що деколи досягають половини від заявленої вартості розміщення.

Довідка УНІАН. Консалтингова компанія UTG створена в 2001 році, спеціалізується на комплексному супроводі девелоперських проектів.

За час роботи на ринку за участю компанії відкрито понад 100 торгових центрів. Найбільш відомі серед них: ТРЦ Ocean Plaza, «Піраміда» і «Комод» (всі - Київ), ТРК «Меганом» (Сімферополь), ТРЦ «Донецьк Сіті» (Донецьк), ТРЦ «Міст Сіті Центр» (Дніпропетровськ), ТРЦ «Французький бульвар» (Харків) і Global.UA (Житомир).

UTG набирає орендарів для об'єктів сумарною орендною площею понад 500 тис. кв. м. Компанія також управляє низкою торгових центрів в Україні.