Київ. 22 липня. УНІАН. Компанія «Прайм-Девелопмент», яка викупила корпоративні права на забудову житлового комплексу «Печерський бастіон» по вулиці Ольшанській, 2 в Печерському районі столиці, заявляє про збройний напад на свій будівельний об'єкт і просить захисту влади від його незаконного відчуження.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив юрист, офіційний представник компанії Олексій Петренко.

«У нас є вся дозвільна документація, тому у нас немає конфлікту з місцевою владою чи державними органами. Також у нас немає конфлікту з громадськістю. Отже, є третя сторона, яка організатор цього нападу, зацікавлена сторона. Я наполягаю, що ці дії, які відбувалися 17, 18 липня і тривають зараз, це не що інше, як спроба рейдерського захоплення права забудови земельної ділянки», - сказав Петренко.

Відео дня

Він повідомив, що ввечері 17 липня 200 невідомих чоловіків напали на офіс будівельної компанії "Прайм-Девелопмент" на вулиці Ольшанській, 2. Невідомі були озброєні битками і арматурою. Нападаючі розбили вітрини, машину, вибили двері, викрали комп'ютери, сервери, камери відеоспостереження й інше дрібніше майно, розбили установку геологічної розвідки, а також побили охоронців. Крім того, нападаючі вкрали офіційну документацію, зокрема, деякі оригінали документів. При цьому Петренко відзначив, що невідомі не надали жодної інформації, чому вони напали на офіс.

За словами Петренка, будівельна компанія на сьогодні має всю дозвільну документацію для проведення дослідних робіт, необхідних для капітального будівництва об'єкту. Ці роботи необхідно провести для того, аби укріпити схили.

«Ці роботи, насамперед, забезпечать безпеку жителів, які живуть внизу, на території, прилеглій до схилу. Ці роботи забезпечать, аби вже існуючі на схилі споруджені стіни і приміщення не з'їхали з горбом униз. Це спрямовано на безпеку людей. А в другу чергу, це також виконання зобов'язань, покладених на нас Київською міською радою», - сказав Петренко, додавши, що на сьогодні в будівельний об'єкт вже було вкладено 200 млн. грн.

Також юрист відзначив, що такою складною ситуацією стурбовані інвестори об'єкту, які із завтрашнього дня пікетуватимуть держустанови, аби привернути увагу влади до даної проблеми.

«Міліція не хоче реагувати на ці факти безпорядків і правопорушень. Ми зверталися з відкритими листами на імена президента, генерального прокурора, голови КМДА, до тих, хто може допомогти відновити наші права. Відсьогодні також проходитимуть пікети за участю наших інвесторів. Ми боремося разом з ними, пліч-о-пліч. Їх більш як 70 і вони терплять вже більше трьох років», - відзначив Петренко.

Зокрема, один з інвесторів об'єкту Руслан Посєвкін відзначив, що він особисто зустрічався з мешканцями сусідніх будинків і не бачив агресії з їх боку.

«Я особисто зустрічався з людьми. Я не бачив від мешканців сусідніх будинків агресії, що вони проти будівництва. Можна було проводити спокійні переговори, домовитися... У нас немає питання до керівництва, ми пропонуємо з'ясовувати все цивілізовано», - сказав Посєвкін.

У свою чергу, юрист Петренко наголосив, що компанія має намір відстоювати свої права і зробить усе, аби продовжити роботу на об'єкті.

Як повідомляв УНІАН, «Прайм-Девелопмент» викупила корпоративні права на забудову житлового комплексу «Печерський бастіон» у компанії «Сфера-Сіті». Колишній власник житлового комплексу «Печерський бастіон» почав підготовчі роботи з його будівництва влітку 2012 року. Проект будівництва, зокрема, передбачав спорудження чотирьох будинків на більш ніж 1,5 тис. квартир, а також зведення торгово-розважального комплексу. Першу чергу житлового комплексу планувалося здати в експлуатацію вже в першому кварталі 2013 року. Проте пізніше, через протидії ініціативної групи, яка виступила проти забудови даної ділянки землі, будівництво було призупинено.

Відео-запис прес-конференції:http://www.unian.ua/multimedia/video-1/1064-problema-kievskih-nedostroev-est-optimalnoe-reshenie-v-interesah-investorov-zastroyschikov-i-kievlyan.html