Київ. 17 липня. УНІАН. Координаційна рада трудового колективу Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) вимагає від керівництва концерну забезпечити безпеку і евакуювати співробітників, які працюють у зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив керівник прес-служби КРРТ Павло Білоножко.

«Зараз АТО в активній фазі, зараз існує небезпека для співробітників. Їх потрібно звідти вивозити», - сказав він.

Відео дня

За його словами, на сьогодні у багатьох співробітників концерну немає можливості залишити зону АТО. При цьому керівництво КРРТ не вживає жодних заходів для евакуації працівників.

«З боку керівництва концерну цим людям не надана жодна допомога», - повідомив Білоножко.

Присутній на прес-конференції юрисконсульт КРРТ Михайло Славянін зазначив, що профспілкові організації Донецької і Луганської філій концерну звернулися до генерального директора Олександра Півнюка з проханням допомогти в евакуації сімей співробітників.

«На сьогодні у нас є інформація, що кілька профспілкових організацій нашого концерну, зокрема з Луганської і Донецької філій, звернулися до генерального директора з інформацією про те, що у них є проблеми з евакуацією своїх сімей…», - сказав Славянін, додавши, що керівництво концерну поки що не відреагувало на звернення трудового колективу.

«Фактично, керівництво концерну штовхає працівників захоплених філій на те, щоб люди працювали в небезпечних умовах, на те, щоб вони ризикували життям», - наголосив Славянін.

Разом з тим, представники координаційної ради трудового колективу КРРТ зазначили, що незважаючи на ухвалене рішення припинити фінансування захоплених телевеж на сході України, керівництво концерну продовжує оплачувати споживання електроенергії тими об'єктами, які контролюють проросійських бойовиків.

Як повідомляв УНІАН, на початку червня координаційна рада трудового колективу Концерну РРТ звинуватила генерального директора концерну Олександра Півнюка, його заступника Володимира Іщука, а також керівника Держспецзв’язку Володимира Звєрєва в пособництві самопроголошеній владі так званих Донецької і Луганської народних республік. На думку членів профспілки, за розпорядженням вищезгаданих людей здійснюється фінансування трансляції ворожих Україні ЗМІ шляхом сплати грошових коштів концерном для безперебійного енергопостачання об'єктів телерадіотрансляції в Луганській і Донецькій областях.

Координаційна рада профспілки також заявила, що нове керівництво КРРТ намагається довести підприємство до банкрутства і на його базі створити приватне підприємство.

Держспецзв’язку спростувало цю інформацію і заявило, що звинувачення з боку координаційної ради профспілки КРРТ пов'язані з проведенням новим керівництвом перевірок фінансової діяльності на підприємстві. За словами голови Держспецзв’язку, в ході перевірки було виявлено низку порушень з боку колишнього керівництва КРРТ, інтереси якого представляє координаційна рада.

Після неодноразових звернень координаційної ради трудового колективу КРРТ до влади України 8 липня прес-служба концерну заявила про те, що керівництво КРРТ ухвалило рішення не платити за споживання електроенергії тими об'єктами концерну, які контролюють терористи. Проте, за даними профспілки КРРТ, керівництво продовжує вносити оплату за електроенергію телевеж.

Відео-запис прес-конференції: http://www.unian.ua/multimedia/video-1/1019-rukovodstvo-kontserna-rrt-ne-vyivozit-rabotnikov-iz-zonyi-ato-no-imeet-vse-vozmojnosti-dlya-etogo.html