Київ. 17 липня. УНІАН. Державна продовольчо-зернова корпорація (ДПЗКУ) в 2014/2015 маркетинговому році (МР, липень 2014 – червень 2015 року) має намір поставити на зовнішні ринки не менш як 50 тис. тонн борошна, що в 2,3 разу перевищує аналогічний показник попереднього маркетингового сезону.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив журналістам начальник управління переробки ДПЗКУ Сергій Сакіркін.

«За маркетинговий рік ми плануємо виробити до 200 тис. тонн, а експортувати щонайменше 50 тисяч тонн», - сказав Сакіркін.

Відео дня

За його словами, ДПЗКУ цього року планує переорієнтовувати борошномельний комбінат в Одеській області (належить їй) винятково на виробництво експортної продукції.

При цьому Сакіркін додав, що одним з найбільш перспективних ринків збуту борошна корпорація вважає китайський ринок, однак поки що можливості поставляти туди свою продукцію немає, оскільки Україна не має фітосанітарного сертифікату Китаю на борошно. Проте, за словами Сакіркіна, корпорація веде переговори з китайською стороною на предмет одержання доступу до ринку борошна КНР.

Довідка УНІАН. ДПЗКУ – вертикально інтегрована компанія, яка проводить весь цикл робіт із зерновими і продуктами їх переробки: від виробництва до експорту. До складу ДПЗКУ входять 54 підприємства на правах відособлених підрозділів-філій, їх загальна робоча ємність становить 3,461 млн. тонн, зокрема сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського і Миколаївського портів – 2,380 млн. тонн зернових вантажів на рік.