Київ. 11 липня. УНІАН. З понеділка Самооборона Київської області розпочне безстрокову акцію протесту під Києво-Святошинським судом, вимагаючи люстрації суддів, які виносили вирок у справі так званих "васильківських терористів".

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив голова Самооборони в Київській області Володимир Давидюк.

Він зазначив, що самообороною вже кілька акцій під цим судом було проведено. «Це не є одноразова піар-акція. Це буде постійна акція, яку ми будемо проводити кожного дня. З понеділка будуть постійні пікети, які будуть блокувати роботу цього суду і далі ми по всій області проведемо таку саму акцію, яку проводимо під Києво-Святошинським судом, тому ми спати їм (суддям - УНІАН) спокійно не дамо», - сказав він.

Відео дня

У свою чергу член ради партії «Воля» Сергій Таран зазначив, що люстрація і оновлення правоохоронних органів і судів, має стати найпершим кроком до будь-яких реформ. «Навесні Верховною Радою, за ініціативи партії «Воля», був ухвалений закон про відновлення довіри до судової системи. Відповідно до цього закону, всі судді в Україні, мали б пройти через процес люстрації, щоб принаймні, частина з них оновилась. Були великі сподіванні, що це станеться, але якщо ми подивимось на прикладі Києво-Святошинського суду, зможемо побачити, що жодних змін не відбулось. Більше того, саме у цьому суді, працює двоє суддів, які безпосередньо причетні до репресій стосовно активістів майдану… Ці судді не виконують закон про відновлення довіри до судової системи. Ми кілька разів намагались чемно поцікавитись у них, чому вони не виконують закон, але не застали їх на робочому місці ні тиждень тому, ні зараз… Після цього відповідно, нами була складена заява до Києво-Святошинського райвідділку ГУ МВС, яка була зареєстрована і у якій ми просимо міліцію допомогти нам відшукати цих суддів для того, щоб спитати у них, чому вони не виконують закон про відновлення довіри до судової системи. Я переконаний, що без зміни судової системи, без люстрації суддів, ми не можемо далі рухатись, але на превеликий жаль, ті політичні сили, які зараз перебувають при владі, не показують своєї політичної волі оновлювати суди і відновлювати довіру до судової системи. Тому Самооборона Київської області та партія «Воля», будуть тиснути на суддів до тих пір поки вони не будуть виконувати закони і не стануть символами справедливості у суспільстві», - сказав він.

У свою чергу представник штабу Самооборони Сергій Лєонов висловив сподівання, що правоохоронці відреагують і допоможуть знайти суддів. «Ми сподіваємось на допомогу міліції Київської області, що вони відреагують, щоб ми знайшли суддів, яких немає на робочому місці, але вони отримують зарплату з наших з вами податків. Тому мета нашої акції – змусити суди змінитись і щоб цей закон (про відновлення довіри до судової системи - УНІАН) почав нарешті працювати», - сказав він.