Київ. 8 липня. УНІАН. Доктор наук із соціальних комунікацій, голова Комітету «Рівність можливостей» Олександр Чекмишев презентував навчальний посібник «Основи якісного блогерства» та проект «Громадський моніторинговий блог».

Про це він повідомив на прес-конференції УНІАН.

«Проект «Громадський моніторинговий блог» виник на базі сайту асоціації «Спільний простір», організації, яка з 1994 року займається моніторингом медіа, зокрема моніторила усі без винятку вибори, які відбувалися в Україні», - зазначив він.

Відео дня

«На певному етапі у нас виникла ідея, щоб наші професійні експерти з моніторингу, які працювали в усіх регіонах України та Києві, загалом їх понад 90 осіб, щоб ці люди спробували себе не тільки в якості тих, хто моніторить інформаційний простір, а й у ролі тих, хто з приводу цього висловлює якісь зауваження, міркування. Для цього був відкритий блог в період з вересня 2013 року по лютий 2014 року. За цей час з’явилося близько 250 постів в блогах», - повідомив науковець.

Він відзначив, що «одним з результатів цього проекту стала поява навчального посібника «Основи якісного блогерства», в ньому є основні моменти, які стосуються блогерства та блогосфери, секретів блогерського ремесла, особливостей блогерської мови, професійних стандартів блогосфери, етики, стандартів взаємодії блогерів з адміністрацією сайту, підказки як створити топовий блогозапис, як просувати блогозаписи».

«Ми розраховуємо в рамках проекту розширити площадку, яка стосується навчання якісному блогерству, ми вдосконалимо цей посібник», - запевнив Чекмишев.

Керівник проекту «Громадський моніторинговий блог» Леся Ярошенко зазначила, що «свіжа ідея нашого проекту, яка побачить світ ближче до парламентських виборів, коли про них оголосять – це платформа «Виборомат».

«На цій платформі будуть зібрані програми кандидатів, їхні офіційні цитати з того чи іншого суспільно важливого приводу, також коментарі політологів та інших експертів, також буде зроблена система фільтрів, за якою журналіст або виборець забивши ключові слова зможе побачити добірку інформації, яка його цікавить по конкретній категорії», - уточнила вона.