Київ. 24 червня. УНІАН. Група приватних інвесторів просить президента України Петра Порошенко і Генеральну прокуратуру провести розслідування діяльності будівельної компанії «Давір-Фінанс» і сприяти відновленню прав ошуканих власників квартир.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Асоціації захисту прав громадян України Володимир Лесик.

«Більш як 50 сімей, що вклали свої кошти в будівництво житла, яке взяла на себе зобов'язання побудувати компанія «Давір-Фінанс», стали жертвами шахрайських дій власника компанії Романа Івченка», - сказав він.

Відео дня

За його словами, бізнесмен Івченко через низку компаній «незаконним шляхом привласнив близько 10 млн. грн і завдав шкоди державі на суму 3,5 млн. грн».

«За ним «шлейфом» тягнеться… завдання державі шкоди на суму 3,5 млн. грн. і кримінальна справа за фактом шахрайства в особливо великих розмірах», - повідомив Лесик.

Присутній на прес-конференції директор «Науково-практичного медичного реабілітаційно-діагностичного центру МОЗ України» Олег Панченко додав, що в результаті недобросовісних дій підконтрольної Івченку компанії очолювана ним держустанова не змогла завершити свій ремонт, на який авансом було виділено близько трьох мільйонів гривень.

Панченко повідомив, що госпсуд Києва ухвалив рішення про відшкодування центру завданої шкоди, але до цих пір кошти так і не надійшли.

«До теперішнього часу рішення господарського суду Києва не виконане», - сказав він.

Довідка УНІАН. Будівельна компанія «Давір-Фінанс» була створена в 2008 році в Донецьку. Компанія є забудовником житлових комплексів у місті Ірпінь (ЖК «Перлина Ірпінських Липок» і «Колокол») і в Києві («Русанівський»).