Київ. 23 червня. УНІАН. В.о. голови Народної ради Запоріжжя Василь Душний заявляє, що за рахунок запорізького бюджету фінансуються сепаратисти на сході України.

Про це він сказав на прес-конференції в УНІАН.

«На сьогоднішній момент у Запоріжжі продовжує свою діяльність злочинне угрупування «єнакіївських», - сказав Душний. Він продемонстрував розроблену за участю громадськості схему структури «єнакіївського угрупування» у Запоріжжі. За словами Душного, до банкрутства доводяться місцеві будівельні фірми, чиниться тиск на IT-компанії, підприємців на ринках.

Відео дня

Як сказав Душний, «в Запоріжжі тема сепаратизму і група «єнакіївських» пов’язані воєдино». Він стверджує, що «єнакієвські» «реалізують свої корупційні схеми, виводячи гроші на донецькі фірми, розривають багаторічні договори на користь єнакіївських компаній». «Після чого багатомільйонні суми, виведені з міста, направляються на фінансування сепаратистів», - наголосив Душний.

Крім того, за його словами, «ставленики «єнакіївського угрупування» залишилися і у правоохоронних органах».

«Сьогодні до мене почали приходити представники громадськості, бізнесу, органів місцевого самоврядування, рядові співробітники комунальних підприємств, які надають факти, що говорять про свавілля «єнакіївського злочинного угрупування», - сказав Душний.

Він наголосив, що спостерігаються намагання «прибрати одних людей і завести інших», а у всіх сферах, де можна «швидко зібрати готівку», «злочинні схеми чітко працюють під групою «єнакіївських».

Душний підкреслив, що на сьогодні не вживається активних заходів для знешкодження цього угрупування. «У нас є всі докази, у нас є рахунки, на які акумулюються ці гроші. Кожного дня з міста Запоріжжя «вимивається» і переводиться на рахунки у донецьку компанію не менше 2,5 млн грн», - сказав він.

Водночас, назвати цю компанію Душний відмовився, посилаючись на можливість кримінального переслідування.

Крім того, Душний повідомив, що два місяці тому направляв заяву у Генеральну прокуратуру, проте з того часу нічого не змінилося, ситуація лише погіршилася. «Група «єнакіївських», «донецьких», яка сьогодні працює, і керівництво міста й області – вони зрозуміли, що пройшов час і ніякого зрушення немає, що це просто безкарність», - вважає він.