Київ. 19 червня. УНІАН. Українське Державне науково-виробниче підприємство «Картографія» випустило серію тематичних довідкових карт «Єдина країна» з метою забезпечення громадян достовірною інформацією про історію та географії України, а також протидії інформаційній агресії Росії.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив директор підприємства Ростислав Сосса.

«Ми вирішили реалізувати просвітницьку картографічну місію і виготовили серію карт« Єдина країна», - сказав він.

Відео дня

За його словами, серія карт розроблена у співпраці з інститутами історії та географії Національної академії наук України.

За словами Сосси, незважаючи на те, що карти пропагують ідею україноцентричності, в них відображаються реальні й об'єктивні факти історії та географії нашої країни.

«Найкраще відтворення подій і явищ в Україні несе образно-знакова модель, якою є карта», - додала головний редактор ДНВП «Картографія» Ірина Руденко.

Вона також повідомила, що картографічна серія «Єдина країна» складається з 4 карт: «Україна. Материк і півострів»,«Україна. Народ і територія», «Україна. Національний склад населення» та «Україна і світ. Привабливість територій».

Присутній на прес-конференції президент Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін зазначив, що подібна «зброя» в інформаційній війні проти Росії на сьогодні необхідна не менше, ніж автомати та бронежилети.

«Зараз війна йде не тільки за територію, а й за свідомість людей», - сказав він.

Афонін також додав, що в останні кілька місяців в Інтернеті з'явилася велика кількість карт та іншої інформації, яка каже, що Україна як окрема держава ніколи не існувала. У зв'язку з цим, на його думку, видання таких карт необхідне в нашій країні, оскільки в них відображається достовірна інформація про історію та географічні межі України.

Як повідомляв УНІАН, після анексії Росією українського Криму, якій передували військова окупація півострова і нелегітимний референдум про вихід Автономної Республіки Крим зі складу України, Росія не облишила спроб дестабілізувати ситуацію в Україні.

З моменту окупації на російському телебаченні та в мережі Інтернет почалася потужна пропаганда проти України, яка містить ознаки закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України і пропаганди війни.

Довідка УНІАН. ДНВП «Картографія» - провідне картографічне підприємство України, яке щорічно випускає більш як 200 найменувань картографічної продукції. Підприємство створено в 1944 році. Основними видами діяльності «Картографії» є розробка і видання тематичних картографічних творів, створення цифрових та електронних карт, географічних інформаційних систем та ін.