Київ. 19 червня. УНІАН. 15 родин героїв Небесної сотні отримають по близько 60 тис. грн від благодійного фонду "Фонд добрі справи".

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив засновник благодійного фонду «Фонд добрі справи» Сергій Мамедов.

Він зауважив, що фонд зібрав близько 1 млн грн, які будуть розподілені між 15 сім'ями загиблих громадян під час лютневого протистояння в Києві. Він висловив жаль, що з цих коштів доведеться ще сплатити податок, і родини, відповідно, отримають трохи менше. Водночас Мамедов зауважив, що збір коштів буде продовжено.

Відео дня

"Для нас дуже важлива не тільки допомога, для нас важлива пам'ять про них", - зауважив благодійник.

Мамедов розповів, що фонд ініціює проведення 14 жовтня виставки картин. Він запропонував художникам представити свої картини про події на Майдані. Також за кошти фонду планується випустити альбом про людей, які постраждали на Майдані.

Так, в ході прес-конференції донька загиблого під час подій на Майдані Анатолія Нечипоренка Анна Мілевська подякувала активістам і благодійникам й подарувала фонду дві свої картини.

"Я хочу закликати всіх людей не бути байдужим й активно брати участь в наших акціях", - сказав Мамедов. Зокрема, всі небайдужі можуть зайти на сайт фонду за адресою: http://bankdobryhsprav.com.ua й здійснити фінансову або не фінансову допомогу.