Київ. 3 червня. УНІАН. Прокуратурою Печерського району столиці відкрито кримінальне провадження за фактом спроби протиправного заволодіння бізнес-центром, який знаходиться за адресою Дніпровський узвіз, 1.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН повідомив адвокат компанії ТОВ «Ліра-2000», кандидат юридичних наук, старший партнер Squire Sanders & Салком Валерій Лукомський.

Лукомський зазначив, що іноземного інвестора – компанію “БРЕДВІН ТРЕЙДІНГ ЛІМІТЕД”, котра на законних підставах володіє 75,3% статутного капіталу ТОВ «Ліра-2000», в результаті протиправних дій було виключено з числа учасників ТОВ «Ліра-2000». Внаслідок зазначених дій єдиним учасником товариства з часткою 100% статутного капіталу став громадянин України Сергій Бабушкін, який в реальності до цього володів 24,7% статутного капіталу ТОВ «Ліра-2000».

Відео дня

“Кримінальне провадження відкрито 30 травня 2014 року за ознаками злочину за статтею 190 ч. 4 Кримінального кодексу (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, - УНІАН), й у ньому дослівно сказано, що державним реєстратором відділу державної реєстрації юридичних і фізичних осіб підприємців Печерського району - Орел з використанням завідомо підроблених документів проведені реєстраційні дії щодо зміни керівника товариства (ТОВ “Ліра-2000”, на балансі якого знаходиться бізнес-центр - УНІАН), зміни його місцезнаходження та зміни складу учасників. Вказані дії спрямовані на протизаконне заволодіння нерухомим майном товариства “Ліра-2000” та вчинені Бабушкіним С.В. у змові з невідомими на даний час особами”, - сказав адвокат.

Лукомський також наголосив, що бізнес-центр свого часу створювався фізичними особами як інвестиційно привабливий об'єкт. На його думку, якщо питання не буде вирішено, то це може відлякати інвесторів, які завжди розраховують, зокрема, на належне реагування держави на подібні випадки.

За його словами, бізнес-центр на час слідства перебуває під посиленою охороною правоохоронців, щоб законний менеджмент мав змогу його контролювати.

Водночас представник компанії «БРЕДВІН ТРЕЙДІНГ ЛІМІТЕД» Юрій Талпа висловив сподівання, що компанії вдасться відновити справедливість і на підставі законодавства повернути собі законну частку статутного капіталу в ТОВ “Ліра-2000”.

“Ми маємо наступну ситуацію: компанія «БРЕДВІН ТРЕЙДІНГ ЛІМІТЕД», представником якої я є, має законну частку у підприємстві – 75%. Цієї законної частки її позбавили. Тепер стовідсотковим власником компанії “Ліра-2000” став Сергій Бабушкін. Компанія дуже занепокоєна порушенням її законних прав, беззаконням, яке відбувається у державних реєстраційних та інших органах і дуже хоче повернути свою частку, відновити справедливість і покарати винних. У нас є законодавство, правоохоронні органи, і ми сподіваємось, що вони нас захистять”, - наголосив він.

*** Бізнес-центр, розташований за адресою р. Київ, Дніпровський узвіз, 1, має площу 12 тис. кв. метрів. Серед орендарів офісів в бізнес-центрі: представництво Світового банку та Міжнародна фінансова корпорація. У бізнес-центрі розташований ресторан «Бельведер».