Київ. 3 червня. УНІАН. Друзі та однопартійці керівника Сумського обласного осередку партії “УДАР” вимагають від правоохоронців проводити розшук свого колеги Сергія Лихмана на загальноукраїнському рівні, оскільки його пошуки в межах Сумської області не дали результатів.

Про це вони заявили на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, народний депутат з фракції “УДАР” Володимир Куренной зазначив, що розслідування за фактом зникнення 18 травня Лихмана силами сумських правоохоронців було безрезультатним. Тому він звернувся до керівництва Генеральної прокуратури, МВС з вимогою створити спеціальну слідчу комісію, яка б займалась пошуком зниклого в масштабах усієї України.

Відео дня

“На жаль, лише силами сумського регіону ми не досягнемо успіху в цьому розслідуванні. Тому це розслідування потрібно виносити на новий, загальнонаціональний рівень, особливо з урахуванням того, що Сергій не просто голова обласної організації партії “УДАР”, але й керівник обласного штабу з виборів президента від Петра Порошенка. Я сьогодні спрямував відповідний запит до в.о. генерального прокурора, голови Служби безпеки та до міністра внутрішніх справ про створення міжвідомчої слідчої групи, яка б розслідувала цей злочин”, - зазначив Куренной.

Народний депутат та однопартійці й друзі зниклого Лихмана запевняють, що у його зникненні немає комерційних мотивів, а є лише громадські та політичні.

Вони стверджують, що Лихмана могли викрасти у зв'язку з тим, що він мав авторитет на Сумщині, і це могло не сподобатися комусь із посадовців. Разом з тим вони не назвали якихось прізвищ.

Також, як заявив товариш зниклого Лихмана Федір Кіселар, його друзі зібрали гроші і пропонують всім, хто має інформацію про місцезнаходження зниклого, 100 тис. доларів. Однак, за його словами, на сьогодні, крім шахраїв, які просто хочуть заробити, ніхто не звернувся з приводу цього питання.

Як повідомляв УНІАН, Лихман пішов з дому близько 13.00 18 травня й досі його місцезнаходження невідоме.

В ході розслідування розпочатого за цим фактом кримінального провадження правоохоронцям вдалося з’ясувати, що четверо чоловіків заштовхали Лихмана в машину та вивезли в невідомому напрямку. Через те, що Лихман був чемпіоном Євразії з кікбоксингу, а також ряд інших обставин, міліція припускає, що це був спланований злочин за участі підготовлених людей.

У Сумській області керівництво облосередку політичної партії «УДАР» створило штаб з пошуку Лихмана.