Київ. 2 червня. УНІАН. Радник міністра юстиції Георгій Логвинський попереджає юридичних та фізичних осіб, що правочини, укладені в Криму та не зареєстровані на території материкової України, є юридично нікчемними.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Що стосується права власності, то будь-які правочини, здійснені на території анексованого Криму, відповідно до закону про окуповані території, є нікчемними. Тобто, якщо власник майна на території Криму продав іншій особі власне майно і не перереєстрував його на материковій Україні, це майно не вважається відчуженим, тобто воно де-юре не продано. І таким чином, власник може продати своє майно ще раз. Тому вкрай важливо, щоб юристи розуміли, що майно при відчуженні потрібно реєструвати на території материкової частини України у відповідних реєстраційних службах”, - сказав радник міністра.

Відео дня

Крім того, Логвинський радить громадянам, які хочуть продати нерухомість у Криму, щоб потім купити її на території материкової України, в обов'язковому порядку реєструвати акт купівлі-продажу власне в Україні, щоб убезпечити себе від можливих шахрайських дій.