Київ. 30 травня. УНІАН. Кандидат на пост президента України, лідер партії «Центр» Вадим Рабинович ініціює створення Народного фронту за розпуск Верховної Ради.

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

За словами Рабіновича, українці повинні домагатись виконання зобов’язань, які на себе брали політики, у тому числі лідери президентських перегонів, щодо розпуску парламенту.

Відео дня

“Цей парламент не має права на існування. Про це говорили всі, включно із президентом, якого обрали. Це має бути виконано, щоб не відбулось так, що нам скажуть, що поки не вистачає коштів на вибори, Конституційний Суд не дозволив, і ми з вами до 2017 року будемо бачити тих людей, які голосували п’ятьма руками, які приймали закони на наших очах незаконно і змушували нас жити за цими законами. Вони не мають морального права існувати у парламенті. Це сказали всі і це має відбутись... Тому ми створюємо Народний фронт з розпуску українського парламенту. Ми хочемо об'єднати всі політичні сили, всіх громадян України, щоб довести, що ми можемо не лише голосувати на виборах, але й захистити цей вибір”, - сказав Рабінович.

На його переконання, питання розпуску парламенту вже давно назріло серед українців.

“Якщо парламент буде розпущений, ми з вами отримаємо нову країну з новими можливостями. Якщо залишиться старий парламент, якщо там будуть сидіти ті ж люди, але називати себе вони будуть інакше, це буде знищення українського парламентаризму”, - додав він.

За словами Рабіновича, передвиборча риторика вже закінчилась і настав час захищати свій вибір.

«Ми з вами закінчили передвиборчі риторики, і тепер нам потрібно захищати свій вибір. Ми розробимо програму, починаючи від зборів і круглих столів і закінчуючи обов'язково громадськими акціями... Думаю, якщо парламент не буде розпущений, до нашого Народного фронту приєднається дуже багато людей, бо я не вірю, що країна не буде захищати свій вибір», - сказав він.

Як заявив Рабінович, з понеділка, 2 червня, має запрацювати штаб Народного фронту, який інформуватиме українців про заходи, що відбуватимуться на підтримку ініціативи про розпуск парламенту.