Київ. 25 травня. УНІАН. Парламентська Асамблея Чорноморського Економічного Співробітництва не зафіксувала серйозних порушень на президентських виборах в Україні.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив заступник голови ПАЧЕС, керівник делегації Грузії в ПАЧЕС Давид Саганелідзе.

«Є незначні зауваження, але загалом вибори відбулися без якихось серйозних порушень», - зазначив він.

Відео дня

«Хочу привітати український народ з тим, що цей день відбувся, незважаючи на те, що великі труднощі і проблеми в Україні, те, що протягом цілого дня і не тільки сьогодні відбувається у східній та південній Україні, - це трагедія не лише українського народу, а й для нас природно, я, як представник грузинського народу приєднуюся до тієї жалоби і жалю, які наш народ завжди висловлює за загиблих їх сім'ям», - заявив заступник глави ПАЧЕС.

Саганелідзе зазначив, що «під час голосування були деякі технічні проблеми: були дільниці, де було близько трьох тисяч виборців, перше питання - яка пропускна здатність буде на дільницях, максимум мало бути тисяча п'ятсот виборців на дільниці».

Заступник голови ПАЧЕС, керівник делегації Болгарії в ПАЧЕС Петар Кінєв також привітав український народ і майбутнього президента, « і якось шкода, що немає другого туру». Хочу привітати, що в такий важкий момент в політичному плані український народ прийняв своє рішення і обрав свого президента ».

Керівник делегації Туреччини в ПАЧЕС Іхсан Шенер повідомив: «Я бачив, що навіть у пізній час було багато людей, були черги - це означає, що громадяни хотіли зробити все, щоб Україна стала кращою. Вчора ми їздили до Чернігова, ми там перевіряли, як відбувалася підготовка виборів. Все там було нормально. Ми бажаємо, що з новим президентом Україна створить сильну державу і продовжить свою дорогу».