Київ. 26 травня. УНІАН. Позачергові вибори президента України пройшли без серйозних порушень і відповідали міжнародним стандартам.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив голова наглядової місії Світового конгресу українців Богдан Футей.

“За результатами спостереження місії Світового конгресу українців, позачергові вибори президента України 2014 року відповідають міжнародним стандартам проведення демократичних виборів”, - сказав Футей.

Відео дня

За його словами, зафіксовані в ході голосування порушення носили несистемний характер і в цілому не вплинули на результати волевиявлення.

Присутній на конференції головний спостерігач місії ВКУ Петро Штик повідомив, що були зафіксовані технічні порушення, серед яких - відкриття виборчих дільниць із затримкою, відсутність громадян у списках виборців і агітація в день виборів.

Місія СКУ спостерігала за виборами на більш ніж 1 тис. 700 дільницях у 39 містах. У місії було задіяно 236 спостерігачів із 22 країн.

Як повідомляв УНІАН, згідно з даними ЦВК, за результатами опрацювання 50,26% протоколів дільничних виборчих комісій із підрахунку голосів виборців за Петра Порошенка проголосували 53,86% виборців, за Юлію Тимошенко - 13,1%, за Олега Ляшка - 8,48%, за Анатолія Гриценка - 5,48%, за Сергія Тігіпка - 5,18%, за Михайла Добкіна - 3,4%, за Вадима Рабіновича - 2,26%. Усі інші кандидати кандидатів набрали менше 2% голосів виборців.