Київ. 23 травня. УНІАН. Кандидат на посаду Київського міського голови від ВО «Демократи (Демократична партія)» Олексій Мочанов не має сумнівів, що його політична сила пройде до Київради.

Про це він сказав сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

«Партія «Демократи» - це єдина партія до Київради, яка показала усіх своїх претендентів на місце у Київраді», - сказав він і додав, що представники партії ніколи ще не були у політиці.

Відео дня

Мочанов зазначив, що не має сумнівів, що його політична сила пройде до Київради. «Питання - у якій кількості. Я би сподівався, щоб туди потрапили всі», - сказав він і додав, що сподівається побачити у Київраді хоча би перших 15 осіб зі списку, який містить 38 кандидатів у депутати.

У свою чергу кандидат у депутати Київради від ВО «Демократи (Демократична партія)» Вікторія Подгорна представила їхній проект «Розумне місто», спрямований на розвиток сучасних технологій. Так, цей проект передбачає електронну систему керування містом. «Розумне місто» - це також високі стандарти екології та якості будівництва», - сказала вона.

Інший кандидат у депутати Дмитро Васильєв, представляючи програму «Чиста вода», зауважив, що, зокрема, на «Київводоканалі» необхідно змінити технологію виробництва чистої питної води, щоб кияни отримували якісну воду.

«Ми знаємо, що у нас підвищуватимуться тарифи, і ми наполягаємо, що підвищення тарифів має відповідати тій якості, яку в результаті кияни отримають у якісній питній воді», - сказав він і наголосив, що необхідно відходити від технології очищення води хлором.

Крім того, інший кандидат у Київраду від ВО «Демократи» Валентин Латипов представив програму партії у сфері безпеки та охорони правопорядку. Так, вони пропонують створити у Києві муніципальну міліцію, потрапити до якої можна буде, зокрема, написавши диктант із української, російської та англійської мов, а також продемонструвавши хоча би мінімальну розмовну англійську.

Латипов наголосив на необхідності проведення реформи правоохоронних органів та виведення із підпорядкування МВС тих підрозділів, які займаються охороною правопорядку на вулицях, що і стосуватиметься створення муніципальної міліції.

Планується, що муніципальна міліція, зокрема, патрулюватиме місця масового скупчення людей, проводитиме профілактику адміністративних порушень.

Крім того, Латипов вважає за необхідне відродити систему громадянської оборони.

Також кандидат у депутати Оксана Макаренко, яка є головою громадської організації «Батьківський контроль», говорячи про проблеми освіти, наголосила на необхідності системних змін у ній. Зокрема, вона наголосила на необхідності забезпечення дітей необхідною кількістю місць у дитячих садочках та школах.

Макаренко підкреслила необхідність вдосконалення шкільних підручників та збільшення рівня прозорості фінансування освіти.

Фото-новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/48480