Київ. 23 травня. УНІАН. Генеральний директор Комітету виборців України Олександр Черненко не виключає, що у 14 із 22 округів у Донецькій області та у 9 із 12 у Луганській президентські вибори можуть бути зірвані.

Про це він сказав сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

«Методи, якими діють провокатори, які зривають вибори, відомі. Це - захоплення в заручники членів або голів комісій, це втручання під час роботи, засідань комісій з погрозами, залякуваннями, нищення техніки, документації, спроба заволодіння печатками», - підкреслив Черненко.

Відео дня

Крім того, він наголосив на постійному психологічному, а іноді й фізичному тиску на членів комісій, а також нагадав про залякування виборців.

Керівник КВУ також зазначив, що у Донецькій та Луганські областях проживає близько 14% виборців від загальної кількості.

«Я думаю, що на третині (округів - УНІАН), тобто 4-5% виборців, - для них будуть створені умови для голосування. А для 70% виборців, можливо, таких умов створено не буде», - сказав Черненко.

Водночас він висловив переконання, що з точки зору законності, легітимності виборів це не вплине на результати виборів.

«Закон сьогодні не просто дозволяє, а зобов'язує Центральну виборчу комісію підбити результати виборів, незалежно від кількості дільниць, на яких ці вибори відбулися або ні», - додав експерт.