Київ. 21 травня. УНІАН. 25 травня у Києві відбудеться фестиваль під гаслом “Не пасуй - голосуй!” з метою залучення молодих виборців до голосування.

Про це повідомив один з організаторів Автомайдану Сергій Коба на прес-конференції в УНІАН.

За словами Коби, фестиваль пройде в рамках акції Автомайдану “Не ЗЛИй Україну”.

Відео дня

Як повідомив Коба, під час виборів молоді люди в Україні часто не йшли голосувати, оскільки вважали, що вони нічого не можуть змінити. На думку Коби, останні події в Україні показали, що “ця країна буде рухатися вперед тільки за домогою молоді, яка є основною рушійною силою”.

За його словами, тому за прикладом позапартійної ініціативи в США “Rock the vote!” “ми вирішили зробити український аналог”- “Не пасуй - голосуй!”.

У свою чергу, засновник парку екстремальних розваг Х-Park та фестивалю екстремальних видів спорту Free Game Юрій Зозуля повідомив, що для того, щоб безкоштовно потрапити на фестиваль 25 травня, що проходитиме в Х-Park (у парку Дружби народів) о 18.00, необхідно після голосування на дільниці підійти до волонтерів Автомайдану і взяти браслет акції, а якщо таких волонтерів не буде, то сфотографуватися на фоні виборчої дільниці і фотографію показати при вході на фестиваль.

За його словами, на фестиваль, кошторис якого - понад 3,5 млн грн, насправді витрачено 300 тис. грн, оскільки багато для фестивалю було зроблено безоплатно.

Фронтмен гурту “Воплі Відоплясова” Олег Скрипка заявив, що вирішив підтримати цю ініціативу, бо “такими подіями ми крокуємо вперед, ми формуємо майбутнє”.

Він вважає, що ця ініціатива політична, хоча не ведеться агітація за конкретних кандидатів, а тільки за те, щоб залучити молодь до голосування.

“Вона (ініціатива - УНІАН) політична, але в доброму розумінні. Адже одна справа, коли задіяти артистів просто підтримати якусь конкретну політичну силу, а дана подія - активізувати саме молодь вияявляти свою позицію громадянина”, - наголосив Скрипка.

Коба повідомив, що на фестивалі виступатимуть гурти “ВВ”, “Друга ріка”, “Скрябін” і “ТІК”.