Київ. 21 травня. УНІАН. Національна Рада молодіжних організацій України закликає політиків забути про амбіції та провести вибори президента в один тур.

Про це на прес-конференції в УНІАН, присвяченій оприлюдненню офіційної заяви ради щодо виборів президента України 25 травня, сказав голова ради Костянтин Захаренко.

«Зараз не час для амбіцій політиків та амбіцій взагалі всередині країни. Наше завдання, в першу чергу, всього народу і молоді як рушійної сили цього народу, зробити так, щоб якнайшвидше в нашій держві почав відроджуватися порядок і мир. І ми бачимо запоруку цього в тому, щоб вибори відбулися в один тур», - наголосив він.

Відео дня

На думку Захаренка, необхідно якнайшвидше починати працювати над відродженням країни та обирати президента, який «зможе вести державу вперед». Водночас, вважає він, в очікуванні другого туру «крім репутаційних втрат для нашої держави ми, в першу чергу, можемо просто втратити нашу країну».

«Поки йде передвиборча риторика, ніхто не буде конкретно домовлятися за найпростіші речі. Щоб почати домовлятися зі Сходом України, потрібно брати на себе відповідальність, робити конкретні дії, говорити конкретні слова», - сказав Захаренко.

Він зауважив, що наразі, згідно із соціологічними дослідженнями, найбільш рейтинговим кандидатом у президенти України є Петро Порошенко, який «може отримати перемогу в першому турі».

«Ми вважаємо, що для держави найбільш вигідним буде, в цілому для нашого народу буде найважливіше, щоб ми показали всьому світу, що є один лідер, якому довірила наша країна можливість стати президентом і виправляти ті проблеми, які є зараз», - сказав Захаренко і додав, що молодь має підтримати того кандидата, який реально має шанси на перемогу.

У свою чергу, голова виконкому ВМГО "Спілка молодих державних службовців України" Павло Білоножко наголосив на відповідальності за кадрові призначення у країні. «Зараз триває війна, і ця війна не тільки з автоматів у кулеметів. У нас відбувається дуже часто війна документами і кадровими призначеннями», - сказав він і додав, що часто відбуваються призначення на певні посади тих людей, які мають відношення до сил, які «лобіюються з-за кордону відповідними структурами, зокрема Російською Федерацією».

Він також наголосив на найактуальніших проблемах молоді, зокрема щодо працевлаштування і забезпечення житлом. «Ми віримо в те, що більшість молоді все ж таки зробить свій правильний вибір і нас почує стосовно наших заяв - підтримати найбільш рейтингового кандидата Петра Порошенка», - сказав Білоножко.

Говорячи про початок протестів на Майдані саме зі студентів, голова ВМГО "Українська студентська асоціація" Стас Куценко висловив думку, що якщо «ми зможемо вже в першому турі показати результат, що президент легітимно обраний, більше 50% набрав», то це буде «логічним завершенням Євромайдану».

Він закликав студентів перевірити себе у виборчих списках та висловити свою позицію, прийшовши на вибори 25 травня.

*** Національна рада молодіжних організацій України працює з 2003 року та об’єднує 72 всеукраїнські молодіжні громадські організації з різними поглядами, ідеями, соціально-політичними платформами.

Фото-новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/48390

Відеозапис прес-конференції:  http://www.unian.ua/multimedia/video-1/716-ofitsialnoe-zayavlenie-natsionalnogo-soveta-molodejnyih-obschestvennyih-organizatsiy.html