Київ. 21 травня. УНІАН. Відомий політичний діяч, колишній заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони, колишній віце-спікер парламенту Степан Гавриш презентував книгу "Хроніки загубленого світу" про парламентські вибори.

Книгу презентував сам автор на прес-конференції в УНІАН.

За словами Гавриша, спочатку він описував хроніку подій під час виборів 2012 року, ділився своїми роздумами щодо парламентських виборів та висновків, які з них потрібно зробити на сторінках соціальних мереж, потім прийшла думка оформити все це в книгу. Однак, за його словами, це книга не лише про вибори 2012 року, а про виборчі традиції в Україні в цілому.

Відео дня

"Книга переносить читача хронологічно від сучасності до виборів 2000-х, порушуючи моральні злободенні проблеми української державності. Автор, висвітлюючи способи їх вирішення, роздвоюється у двох світах, що переплітаються і дають змогу читачеві самостійно задуматись і знайти вирішення у тому просторі, який щодня поруч, але ми його не помічаємо, бо уряд нашої країни цього не хоче", - йдеться в анотації до книги.

"Ця книга не є ні сповіддю, ні спогадами про виборчу кампанію, це книга є для політтехнології процесу виборів, які не змінились і не зміняться в найближчий час, якщо ми не змінимо політичну систему", - наголосив Гавриш.

За його словами, сьогодні є дуже великий запит на нову систему, й не лише через те що відбувся Майдан. Україна має запит на зміну стосунків між суспільством і владою. "Щоб влада перетворилась в інститут допомоги суспільством", - зауважив Гавриш. Політик розповів, що в цій книзі він опитує те, якою була влада, про те, наскільки були корумпованими вибори. "Вибори в Україні залишаються радянськими. З елементами імпровізації. Для створення переваг правлячій еліті. Готує і проводить їх під невсипущим контролем влада", - йдеться в перших рядках книги.

Водночас, автор вважає, що навіть після Майдану нічого не змінилося і в найближчій час нічого не зміниться. "Для того, щоб відбулися зміни - потрібні особливі перезавантаження, а вони автоматично не відбудуться", - наголосив він. На переконання Гавриша, у владу мають прийти нові обличчя, з новими програмами та ідеями.

Фото-новини з прес-конференції:http://photo.unian.net/ukr/themes/48377