Київ. 20 травня. УНІАН. Духовний центр “Відродження" хоче відкрити в Києві на Подолі Центр допомоги і реабілітації безпритульних людей.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив старший єпископ “Відродження", пастор Валентин Кольба.

Він відзначив, що Центр має досвід роботи з бездомними і безпритульними людьми, оскільки почав таку діяльність понад 10 років тому в Дніпропетровську.

Відео дня

“Сьогодні, коли наше служіння міцніє і розширюється в Києві, ми бачимо, що можемо використати наш досвід в столиці. І це бажання виникло у наших прихожан, в серцях нашої команди. Для нас це сьогодні як тягар", - сказав пастор.

«На жаль, нам сьогодні невідома робота, яка проводиться з людьми, які не мають постійного місця проживання, але я знаю, що на сьогодні через нестачу фінансування мало хто готовий брати на себе відповідальність за вирішення проблем безпритульних людей. І ми, у свою чергу, готові узяти відповідальність і поділитися тим досвідом, який протягом багатьох років ми отримали з людьми бездомними, безпритульниками в Дніпропетровську», - додав Кольба.

Пастор Ліна Слободенюк повідомила, що проект допомоги бездомним для Києва повністю готовий до реалізації.

«На сьогодні у нас є проект, який ми хотіли б почати здійснювати у Подільському районі. І ми хочемо придбати будівлю в нежилому будинку, далеко від житлових будинків, в промисловій зоні, де ми могли б створити Центр реабілітації і відновлення особи», - розповіла вона.

Планується, що у Центрі розміщатимуть людей названих категорій і паралельно адаптуватимуть їх соціально, щоб вони могли, за словами Слободенюк, повернутися до нормального життя або у сім'ю.

“Ми плануємо там надавати їм і матеріальну допомогу. Вони там житимуть, харчуватимуться. Ми готові все це організовувати, надавати їм психологічну допомогу", - запевнила пастор.

За її словами, є люди, які готові працювати в Центрі.

Водночас, відзначила Слободенюк, в реалізації проекту “Відродження" розраховує на підтримку властей міста.

За інформацією пасторів, такий Центр реабілітації в Києві буде першим, хоча подібні проекти з надання допомоги бездомним і безпритульним людям реалізуються в інших містах, але на базах громад “Відродження".

Як повідомляється в оприлюдненій на прес-конференції довідці, Духовний центр “Відродження" належить до харизматичного руху християнської релігії. Його засновано у 2002 році Володимиром Мунтяном. Перше служіння відбулося у Дніпропетровську. Центр має більш як 200 філій в Україні, Росії, Білорусі та інших країнах СНД.