Київ. 14 травня. УНІАН. Найбільше своїх представників до складу дільничних виборчих комісій делегували кандидати на пост президента України Юлія Тимошенко та Петро Порошенко, найменше – Вадим Рабинович, жодного зі своїх представників не направив Володимир Саранов.

Про це свідчать статистичні матеріали та результати дослідження даних щодо формування дільничних виборчих комісій на дострокових виборах президента України 2014 року, які під час прес-конференції в УНІАН озвучив керівник Моніторингово-аналітичної групи «ЦИФРА» Назар Бойко.

Він зазначив, що, згідно з календарним планом проведення виборчого процесу, одним з його етапів є формування ОВК і ДВК. Подання від кандидатів на пост президента на формування ДВК вноситься до ОВК за 23 дні до дня голосування і до 6 травня всі ОВК повинні були створити ДВК.

Відео дня

«Станом на 6 травня всі ДВК були створені у кількості більш як 30 тисяч осіб і майже всі кандидати на пост президента делегували своїх представників у ДВК за винятком кандидата Саранова, який не подав жодного свого представника до ДВК. Найбільшу кількість членів ДВК делегували Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, Зорян Шкіряк, Микола Маломуж та Сергій Тігіпко. Це ті кандидати, які скористалися майже на 100% своїми можливостями внесення кандидатур на членство в ДВК», - повідомив Бойко.

За його словами, Тимошенко внесла 29 тисяч 148 членів ДВК, Порошенко - також більше 29 тисяч, Шкіряк – 29 тисяч, Маломуж – майже 29 і Тігіпко - 28 тисяч 384 членів ДВК.

Кандидати Петро Симоненко, Олег Тягнибок, Василь Куйбіда, Олександр Клименко і Анатолій Гриценко також скористалися своїм правом на внесення членів ДВК, але не використали всі можливості повністю. Так, за даними дослідження, Симоненко вніс майже 23 тисячі членів ДВК, а Гриценко – майже 21 тисячу.

«Маємо також групу кандидатів, які внесли найменшу кількість членів ДВК – Вадим Рабинович – 244 членів ДВК. В той же час Василь Цушко, Юрій Бойко, Дмитро Ярош і Рінат Кузьмін, Ольга Богомолець, Михайло Добкін і Олег Ляшко внесли членів ДВК в межах від 11 до 16 тисяч», - проінформував Бойко.

За його словами, при створенні ДВК, ОВК повинні були розподілити квоти щодо керівного складу ДВК. Вони розподіляються пропорційно до кількості внесених кандидатами подань на членів ДВК у залежності від дільниці.

Як повідомляв УНІАН, позачергові вибори президента України, заплановані на 25 травня 2014 року. На пост президента балотуватиметься 21 кандидат.