Київ. 13 травня. УНІАН. Українська народна партія та Українська платформа «Собор», які пропонують до Київради свої команди, заявили про готовність співпрацювати по стратегічних питаннях розвитку і управління столицею.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН на тему: «Нові об’єднання заради оновлення влади» повідомили кандидат на посаду мера Києва і №1 в списку до Київради від УНП Олег Дерев’янко та член Центрального проводу УП “Собор” і №1 списку до Київради від партії Артем Біденко.

Перемовини з іншими партіями, які пропонують нові команди, щодо об’єднання зусиль заради створення нової системи міського і державного управління, тривають, зазначили представники політсил.

Відео дня

Біденко, коментуючи домовленість, зазначив, що на сьогодні існує потреба в об’єднанні потенціалів різних команд для створення пакету ефективних реформ. За його словами, жодна політична сила в країні не має можливостей для реалізації реформ у всіх сферах.

“Експерти та професіонали розпорошені, працюють із проектними рішеннями, але не пропонують системних підходів. Ми прагнемо змінити ситуацію і починаємо саме з командної співпраці. У її основі - спільні цінності та спільна мета. Розподіливши сфери відповідальності, разом ми зможемо значно більше, ніж поодинці”, - сказав представник “Собору”.

Як зазначив Дерев’янко, революція, що розпочалася на Майдані наприкінці минулого року, завершиться лише тоді, коли буде побудована нова - ефективна і прозора - система управління як в державі, так і в місті. “Це стане можливим, коли до Київради і на посаду міського голови будуть обрані люди, які не були частиною старої системи. Саме тому об’єднання нових фахових команд дає шанс столиці стати прикладом для всієї країни”, - заявив він.

Дерев’янко переконаний, що саме зміна системи управління має бути першочерговим кроком в нинішній ситуації.

“Здається, це Ейнштейн сказав, що не можна вирішити проблему в межах системи, яка цю проблему породжує. Вона буде постійно її породжувати знову. Тому треба змінити систему управління. Якщо ми змінимо систему управління і повернемо її у напрямок побудови основ економічних, які б працювали на місто, а потім вже використання цього ресурсу на нарощування соціальних благ і пільг, то тоді ця система зміниться і почне працювати”, - сказав Дерев’янко.

Учасники прес-конференції запевнили, що команди, які вони ведуть до Київради, сформовані з фахівців, здатних принести користь місту та киянам.

“Ми на початку шляху. Ми віримо, що переможемо на виборах до Київради. Але розуміємо, що це не буде дуже великий відсоток, наша програма мінімум - 3-4%. Це не багато людей, але це тільки початок для того, щоб йти далі”, - сказав Біденко.