Київ. 13 травня. УНІАН. Громадянська мережа «Опора» вважає необгрунтованими рішення ТВК про зняття з реєстрації кандидатами на пост Київського міського голови Лесю Оробець та Івана Салія, проте остаточні висновки зробить після отримання відповідних документів.

Про це повідомила на прес-конференції в УНІАН координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська.

Вона нагадала, що відповідно до ст. 35 п 6 Закону України про місцеві вибори, заборонено висуватися одночасно від двох політичних партій.

Відео дня

«В даному випадку цього висування не було, є висування шляхом самовисування і шляхом висування як позапартійної особи в списку політичної партії. Тому, з одного боку, якщо є посилання виключно на цю норму закону, то зняття з реєстрації є законодавчо необгрунтованим з боку ТВК, але поки ми не отримаємо повне рішення, вичерпного коментаря я дати не можу», - сказала Айвазовська.

За її словами, порушення з боку цих кандидатів «в якості висування від двох політичних партій немає».

Як повідомляв УНІАН, Київська виборча комісія зняла кандидата на пост мера Києва Оробець з реєстрації у столичні мери та в депутати Київради. Також комісія зняла Салія з реєстрації в мери столиці.

«Київська виборча комісія зняла з виборів. Я, як позапартійний самовисуванець, очолюю позапартійний список, і вони кажуть, що така комбінація неможлива», - повідомив Салій.

Водночас Салій додав, що «насправді ми не один раз консультувались з цього приводу і все це закон дозволяє».

З такої ж причини зняли з реєстрації і Оробець.