Київ. 13 травня. УНІАН. Кандидат-самовисуванець на посаду міського голови Києва, голова наглядової ради Київської муніципальної асамблеї Іван Салій у разі перемоги на виборах 25 травня обіцяє провести реформу дорожнього господарства столиці.

Про це він заявив у ході прес-конференції в УНІАН.

За словами Салія, парковки, підземні переходи й рекламні об'єкти біля проїжджої частини необхідно перевести на обслуговування комунальної корпорації "Київавтодор", щоб дати можливість наповнити бюджет дорожнього господарства й пожвавити дорожнє будівництво столиці.

Відео дня

Крім того, Салій вважає за необхідне відновити проект управління транспортним рухом. Зокрема, він пропонує запровадити технологію, яка дозволить управляти світлофорами в ручному режимі через єдиний центр управління.

"Це дозволить відчувати комфорт кожному водієві, оскільки влада бачить, що він стоїть у пробці", - сказав Салій.

Присутній на прес-конференції експерт фонду "Скорочення ризиків" із питань кадрової політики Андрій Юхимець зазначив, що ці та інші представлені технології коштують дуже дорого, але для такого міста, як Київ, вони окупляться протягом п'яти років.

Також учасники прес-конференції розповіли про наміри організувати в Києві службу таксі на автомобілях із електродвигуном як основу для розвитку зарядних електричних станцій.

"Приватний інвестор готовий побудувати на території Києва інфраструктуру зарядних станцій для киян, яка в нього б окупилася за рахунок експлуатації таксі", - зазначив засновник першої в Україні компанії з продажу електромобілів Арсеній Абдураїмов, який брав участь у прес-конференції.