Київ. 24 квітня. УНІАН. Засновник української гоночної команди Team Ukraine racing with Ferrari Руслан Циплаков оголосив про те, що наступного року команда планує дебютувати в чемпіонаті світу на витривалість WEC.

Про це він повідомив на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Зокрема, розповідаючи про перспективи команди в майбутньому, Циплаков відзначив: "Команда ні на крок не відступила від своїх планів. Нагадаю, що ми дебютували в 2012-му в серії Ferrari Challenger і це була своєрідна обкатка для команди. До речі, незважаючи на дебют, вже того року ми показали дуже гідний результат, увійшовши до п'ятірки кращих. Потім у нас був виступ у GT-3, де ми виграли в абсолюті. І це лише на другий рік існування команди. Нарешті, цього року у нас серія Ле-Ман ELMS, що є останньою сходинкою перед чемпіонатом світу. Тут жорсткі, чіткі правила, ніяких послаблень. І вже за цих умов ми виграли на першому ж етапі у своєму класі GTC, створивши сенсацію. Тому зараз плануємо дебют у чемпіонаті світу вже у 2015-му році в класі GT-2. Там GT-3 просто немає за регламентом".

Відео дня

Про перші перегони нинішнього сезону розповів пілот Сергій Чуканов: "Для мене це були перші повноцінні перегони на витривалість, що тривали 4 години. Раніше я брав участь у заїздах тривалістю не більш як 45 хвилин. Звичайно, тут все не так, своя специфіка, командна боротьба. Проте одразу ж вдалося виграти. Цьому я дуже сильно радий - і за себе, і за команду. До того ж, ми, як дебютанти, усіх дуже здивували своєю перемогою. І це приємно удвічі".

У свою чергу його партнер по команді Андрій Круглик відзначив: "Однією з головних запорук успіху вважаю командний дух. У нас дуже патріотичний колектив, машина розфарбована в жовто-блакитні кольори. Так, один з наших пілотів - Алессандро П’єр Гвіді - італієць за національністю. Але ми не бачимо у цьому жодних проблем. Для нас він Сашко, він вже влився у колектив. В усякому разі, він чудово реагує на своє українське ім'я, так само, як на Алессандро. Думаю, в цей важкий для країни і для всіх нас час головне зберігати переможний дух і об'єднаються. І тоді все вийде".

Перший етап Ле-Ман ELMS сезону-2014 відбувся у минулі вихідні у британському Сільверстоуні. Українська команда у складі Алессандро П’єр Гвіді, Андрій Круглик і Сергій Чуканов показала відмінний результат, залишивши позаду не тільки усіх "однокласників", а й деякі команди, які виступають у класі LMGTE. У одному колі з Team Ukraine racing with Ferrari перегони закінчили лише дві команди-суперниці по класу GTC, тоді як вже 4-й фінішуючий екіпаж поступився одним колом, а починаючи з 5-го - два і більше. Сумарно українська Ferrari у своєму класі лідирувала 66 кіл з 109 пройдених, що у 5 разів більше, ніж будь-хто інший з GTC.