Київ. 23 квітня. УНІАН. Міський голова Львова, голова політичної партії «Об'єднання Самопоміч» Андрій Садовий вважає, що представники зазначеного об’єднання мають значний потенціал як кандидати у депутати Київради.

Про це він сказав під час прес-конференції в УНІАН.

Садовий нагадав, що «Об’єднання Самопоміч» запропонувало киянам подати свої пропозиції щодо кандидатів у депутати Київради. «Ми отримали більш як 200 пропозицій, провели переговори. І дуже часто методом складного переконання, навіть прохання, просили людей дати згоду балотуватися в Київську міську раду», - відзначив він.

Відео дня

Так, було сформовано список із 21 киянина, щодо якого було проведено публічне обговорення в Інтернеті. «Можна було голосувати або за весь список, або відзначити прізвище людини, яку треба підняти у списку», - пояснив мер.

Станом на сьогоднішній ранок, відзначив Садовий, було отримано результати голосування, згідно з якими понад 27% тих, хто брав участь у голосуванні, підтримали список партії «Об'єднання Самопоміч».

«В списку партії «Об'єднання Самопоміч» немає артистів, немає кіноакторів. Це люди, які відбулися, які себе зробили, самодостатні люди і вони мають великий потенціал бути корисними для громади», - сказав Садовий.

У свою чергу виконавчий директор «Українського наукового клубу» Наталія Шульга, яка входить до першої п'ятірки списку партії, зазначила, що відстоює стратегію збалансованого розвитку для Києва, де в пріоритеті - освіта, наука та довкілля. «Після подій останніх місяців я вважаю, що якщо кияни знову будуть відвертатися від свого міста і чекати, що хтось повинен приїхати сюди і щось зробити, напевно, ми будемо знову продовжувати ту тенденцію, яка, на жаль, десятиліттями у Києві розвивалася», - сказала вона.

Шульга зауважила, що Києву необхідно «повернути статус столиці, статус зеленого міста», комфортного для життя киян, підприємництва та міжнародного представництва.

Власник компанії «Ресторани Гусовського» Сергій Гусовський, який також входить до першої п'ятірки списку партії, зазначив, що «місто втомилося від того, що ним не займалися», а зв'язок між громадою та владою був відсутній. «Ми зможемо порушити цю погану лінію в житті міста і привнести нові правильні зміни», - відзначив він.

Крім того, представник п'ятірки, фінансовий директор страхової компанії «Княжа» Максим Гапчук наголосив, що необхідно, зокрема, привести до ладу фінансову та бюджетну сфери.

Інший кандидат у депутати із першої п'ятірки списку, генеральний директор «Телерадіокомпанії «Люкс» Роман Андрейко зазначив, що як керівник медіа, робитиме все для того, аби усі процеси в Києві відбувалися прозоро.

*** Політична партія «Об’єднання Самопоміч» була створена у 2012 році як політичний інструмент громадського об’єднання «Самопоміч», яке займається захистом інтересів мешканців та громад українських міст. Партія відстоює ідеї широкої участі громади в управлінні державою та засади ефективного самоврядування.