Київ. 22 квітня. УНІАН. Український фільм "Плем'я" Мирослава Слабошпицького боротиметься за один із головних призів 67-го Канського кінофестивалю.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив режисер фільму Слабошпицький.

Фільм претендуватиме на один із головних призів 67-го Канського кінофестивалю - "Золоту камеру", яка вручається за кращий повнометражний дебют.

Відео дня

Картина потрапила в число 7 номінантів на нагороди конкурсної програми "Тиждень критики", куди була відібрана з 1200 претендентів.

За словами Слабошпицького, фільм знято повністю мовою жестів людей з вадами слуху, в ньому немає субтитрів і закадрового голосу. У фільмі знімалися непрофесійні актори з вадами слуху.

"Шлях стилізації під німе кіно лежав на поверхні, і мені здавалося, що якщо розповісти історію мовою жестів, буде такий самий німий фільм, але новаторський", - відзначив він.

Як сказав режисер, він створював фільм для всіх людей, причому так, щоб фільм зрозуміли всі люди, без перекладу, якого не буде принципово.

Синопсис фільму, за словами Слабошпицького, полягає в тому, що головний герой фільму Сергій потрапляє до спеціалізованого інтернату для людей з вадами слуху, де існує кримінальна організація «Плем'я». Сергій намагається зайняти своє місце в ієрархії школи і бере участь в кількох пограбуваннях. Коли герой закохується в Ганну, одну з наложниць Смотрящего, йому доводиться порушити неписані закони «Племені».

Канський фестиваль триватиме з 14 по 25 травня.