Київ. 18 квітня. УНІАН. Комітет виборців України критично оцінює ідею проведення референдуму щодо державного устрою одночасно з позачерговими виборами президента 25 травня.

Про це повідомив голова КВУ Олександр Черненко сьогодні під час прес-конференції УНІАН.

«Ідею проведення позачергових виборів глави держави одночасно з референдумом КВУ оцінює критично», - підкреслив він.

Відео дня

За словами Черненка, «по-перше - виконувач обов’язків президента України не має права призначати референдум про внесення змін до Конституції, в той час як для загальнодержавного референдуму за народною ініціативою не було зібрано достатньої кількості підписів виборців».

«По-друге - Закон «Про всеукраїнський референдум» суперечить Конституції та міжнародним стандартам і не повинен застосовуватись до внесення до нього ґрунтовних змін», - зауважив він.

«По-третє - час, який залишається до референдуму, є недостатнім для того, щоб виборці могли сформувати свою волю і здійснити волевиявлення», - пояснив голова КВУ.

Як повідомляв УНІАН, раніше в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов не виключив можливості проведення всеукраїнського референдуму про цілісність держави разом з президентськими виборами, якщо парламент прийме відповідне рішення.