Київ. 14 квітня. УНІАН. Оргкомітет візійного проекту «Нова Країна», що об'єднує понад 1800 експертів з метою розробки бачення майбутнього України, анонсує проведення конкурсу на заміщення посади президента України.

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомили учасники візійного проекту “Нова Країна" Валерій Пекар та Андрій Длігач.

“Ця найвища посада представляє функцію топ-менеджера держави, який в інтересах народу має очолити проведення необхідних перетворень. Громадянське суспільство, сила якого чітко проявилася на Майдані, прагне найняти на цю посаду кваліфікованого і чесного топ-менеджера і готове розглянути будь-які кандидатури”, - зазначили учасники цього візійного проекту.

Відео дня

Як розповів Пекар, оргкомітет візійного проекту «Нова Країна» об'єднує понад 1800 експертів з усієї України різної спеціалізації.

“Проект «Нова Країна» - це проект об’єднання великої кількості експертів з усієї України задля розробки бачення нової країни. Завдання проекту - інтеграція інтелектуального ресурсу нації, формування чіткої картини майбутнього і організація національного діалогу як першого кроку до національної згоди”, - пояснив Пекар.

Робота проекту, за його словами, організована в 10 напрямках: Конституція, політичний устрій, закон і порядок, економіка і підприємництво, освіта і наука, соціальна політика і охорона здоров’я, інфраструктура, енергетика, національна безпека, зовнішня політика, культура, екологія і природа.

“Підсумком роботи стане відкритий документ «Візія Нової Країни», що являє собою дороговказ для майбутнього уряду реформ”, - додав Длігач.

Публічну презентацію документу планують провести на цьому тижні.