Київ. 4 квітня. УНІАН. Комітет виборців України склав люстраційний список із 350 членів виборчих комісій, які не повинні працювати на виборах.

Про це повідомив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції в УНІАН.

Черненко наголосив, що цей список залишається відкритим, і ті, хто має якусь інформацію про порушників виборчого законодавства, можуть звертатися до КВУ.

Відео дня

“Чесні вибори мають робити чесні комісії, і я думаю, що ми разом з вами до цього долучимось”, - наголосив Черненко.

У КВУ сподіваються, що діяльність порушників на виборах минулих років ще стане предметом об’єктивного розслідування правоохоронних органів. Однак, не чекаючи результатів цих розслідувань, КВУ закликає штаби кандидатів у президенти України не співпрацювати на виборах, що відбудуться 25 травня, з членами комісій, до яких не має довіри серед громадян України.

За даними КВУ, під час виборчих кампаній попередніх років неодноразово фіксувалися дії (або бездіяльність) членів виборчих комісій різних рівнів, що призводили до серйозних порушень, зловживань та спотворення волевиявлення українських громадян. Абсолютна більшість цих фактів так і не була розслідувана, а порушники не були притягнені до відповідальності.

Беручи до уваги результати спостереження за виборчими кампаніями останніх 5 років, КВУ визначив перелік осіб, чиї дії або бездіяльність призводили до порушень на виборчого законодавства, або ж їх можна охарактеризувати, як недоброчесну поведінку на виборах

Повний перелік порушників з обґрунтуванням можна знайти за посиланням:http://j.mp/black-list-cvu

КВУ наголошує, що цей перелік не є вичерпним і буде постійно оновлюватись. Громадянам, які хочуть поінформувати КВУ про порушників попередніх виборів, слід звернутися за телефоном: +38 044 425-21-66 або на адресу електронної пошти: cvu@cvu.kiev.ua Надана інформація буде ретельно перевірятися і лише потім публікуватися для загального ознайомлення.