Київ. 4 квітня. УНІАН. Голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко пропонує залучити Національну гвардію до охорони правопорядку під час виборів.

Про це він сказав на прес-конференції в УНІАН.

"Багато сьогодні говорять про можливість зриву виборів, про загрози зриву виборів. Виходячи з даних нашого моніторингу, ми не бачимо сьогодні таких загроз всередині країни", - наголосив Черненко.

Відео дня

За його словами, сьогодні влада працює над організацією виборів, приймаються необхідні нормативні акти, кандидати зареєстровані.

Черненко не виключив спроб дестабілізації ситуації в Україні з боку Росії, у тому числі через провокування громадянських конфліктів, блокування дільниць, залякування членів комісії, підкидання вибухівки тощо.

"Сьогодні, безперечно, є небезпека ззовні проведенню нормальних демократичних виборів. Ви чули заяви повноважних осіб РФ, які вже сказали, що вибори нелегітимні. Я думаю, вони будуть шукати всі підстави, причини, щоб своє поки що голослівне твердження якимось чином аргументувати", - наголосив Черненко.

Він закликав не допустити такого сценарію. На його переконання, правоохоронні органи мають максимально нейтралізувати можливі загрози, приділивши багато уваги охороні порядку в цілому, безпеці виборців, бюлетенів.

"Очевидно, потрібно долучити до охорони міліцією дільниць Національну гвардію... На жаль, ми раніше ніколи не говорили про загрози фізичної безпеки виборів. Сьогодні про це доводиться говорити. Сподіваюсь, що все буде добре", - сказав голова правління КВУ.