Київ. 4 квітня. УНІАН. Громадська організація “Антикорупційне бюро України" закликає владу України відправити у відставку з органів Міністерства внутрішніх справ службовців, які підозрюються к корупції, зокрема тих, які обіймають керівні посади.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив голова «Антикорупційного Бюро України» Віктор Швець.

“Ми зараз домагаємося відставки цих людей, пов'язаних з корупційними схемами. Але зараз ми бачимо, що жодного з начальників райвідділів міста Києва не звільнено. Це ті самі люди, які не відмовляються від хабарів. Наприклад, вони продовжують “кришувати” гральний бізнес", - сказав Швець.

Відео дня

За його словами, гральний бізнес в Україні завдає істотної шкоди і самим громадянам, які залежать від азартних ігор, і держбюджету країни. Зокрема, за його словами, до бюджету України надходить лише 7% реального обороту грального бізнесу в країні.

“Бюджет одержує десь 7% від обороту. ... Тільки у Києві тіньова сторона цього бізнесу становить 1 млрд дол., коли бюджет Києва трохи більший", - відзначив Швець.

При цьому, за даними його організації, державні лотереї, в яких присутня корупційна складова, також «кришуються» держслужбовцями, зокрема, працівниками правоохоронних органів і кількома народними депутатами, імена яких Швець назвати не захотів.

Як повідомляв УНІАН, після приходу на посаду в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про необхідність провести негайні кадрові зміни, переглянувши кандидатуру кожного службовця відомства, кожного керівника і начальника.

Разом з тим, наприкінці березня громадські активісти вийшли на пікетування МВС України з вимогою змінити кадрову політику відомства. За їх словами, коли розпочалися кадрові призначення в системі МВС, “ми зрозуміли, що наступаємо на ті самі граблі, на які завжди наступали". Людей, які прийшли на мітинг, обурила кулуарність призначень на посади у системі органів МВС.