Київ. 24 березня. УНІАН. Проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров повідомив, що на сьогодні близько 100 студентів з трьох кримського університетів звернулись до КНУ з проханням про переведення їх для продовження навчання.

Про це він сказав на прес-конференції в УНІАН.

За словами Бугрова, це студенти Таврійського національного університету, Севастопольського національно-технічного університету та Кримського гуманітарного університету (Ялта). Бугров уточнив, що переважно це студенти, які проживали не в Криму а лише там навчались, хоча є й місцеві жителі.

Відео дня

Він нагадав, що діє наказ Міністерства освіти, який дозволяє переводити студентів з кримських вишів, й сьогодні всі виші намагаються допомогти кримським студентам, які хочуть перевестись. Бугров зауважив, що в кожному випадку питання вирішується індивідуально, інколи доводиться зв'язуватися з іншими вузами, де є ті чи інші спеціальності та бюджетні місця.

Проректор КНУ наголосив, що сьогодні влада сприяє у вирішенні цих питань, але керівники вишів мають намір просити МОН перерозподілити бюджетні місця, аби українські виші могли допомогти цій категорії студентів і потім не мати проблем з перевірками, оскільки йдеться про навчання за бюджетні кошти.

Бугров прогнозує, що будуть звернення про переведення не тільки від кримських студентів та аспірантів, але й викладачів, оскільки, наприклад, такі предмети як українська філологія чи історія стають в Криму не потрібними.