Київ. 20 березня. УНІАН. Гребінківський комбікормовий завод (Полтавська область), що займається виготовленням корму для фермерських господарств, для відновлення роботи підприємства просить українську владу надати допомогу у вирішенні ситуації з погашенням банківського кредиту.

Про це під час прес-конференції в УНІАН заявив керівник заводу Олександр Чечель.

За його словами, в 2007 році підприємство для розширення і подальшого розвитку узяло кредит в «Укрсоцбанку» у розмірі 2 млн. грн. Керівництво було упевнене, що зможе вчасно розрахуватися за взятими зобов'язаннями, створити нові робочі місця для жителів міста.

Відео дня

«Щомісячний оборот заводу на той момент становив 1,5 млн. грн, з яких прибуток, - близько 20-30%», - зазначив Чечель. До того ж, за його словами, в 2008 році аграрний фонд України здав на зберігання підприємству 5 тис. тонн зерна, за яке держструктура обіцяла розплатитися вчасно і в повному обсязі, але держава жодного разу не заплатила за зобов'язаннями.

«У 2010 році, з приходом нової влади, почався цілеспрямований тиск на підприємство, місцеві органи влади з вимогою віддати завод і землі», що належали йому, - сказав керівник підприємства.

Він повідомив, що на нього завели дві кримінальні справи, представники влади постійно намагалися здійснити рейдерське захоплення підприємства. У результаті, підприємство прийшло в занепад і не змогло виконувати повною мірою свої кредитні зобов'язання.

Чечель зазначив, що на завод прийшли представники банку і Державної виконавчої служби України і в присутності одного сторожа без повідомлення і проведення інвентаризації забрали завод під охорону.

«Підприємство захопили, виставили нову охорону, яка виконувала свої зобов'язання неналежним чином, а іноді і зовсім була відсутня. Завод і зерно, що зберігалося там, було розкрадено», - зазначає Чечель.

За словами Чечеля, в 2012 році київський суд визнав дії банку і виконавчої служби неправомірними, але йому так і не вдалося офіційно потрапити на підприємство, для того що б зафіксувати збитки, завдані підприємству.

Керівник заводу не відмовляється від кредитних зобов'язань, а просить допомогти підприємству знайти вихід з ситуації, що склалася, для відновлення роботи.

«Давайте сідати за стіл переговорів. Всі сторони, які в цьому зацікавлені: банк, Аграрний фонд, Міністерство юстиції. Ми хочемо діалогу і плану щодо відновлення роботи», - сказав він.

Він також зазначив, що Аграрний фонд має великий борг перед підприємством і у разі його погашення, завод міг би частково покрити заборгованість перед банком.