Київ. 20 березня. УНІАН. Бізнесмен, громадський діяч і блогер Геннадій Балашов закликає Генеральну прокуратуру України розслідувати справу про його викрадення й побиття 4 березня в Криму засланими російськими провокаторами.

Про це Балашов заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Він повідомив, що 4 березня був викрадений у Сімферополі після спроби виступити зі своїм баченням ситуації в Криму на проросійському мітингу.

Відео дня

За словами Балашова, невідомі люди із застосуванням фізичної сили посадили його в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку, відпустивши через вісім годин після викрадання.

Балашов зазначив, що йому та його друзям вдалося встановити й ідентифікувати осіб, які його викрали, після чого він написав і відправив до Генпрокуратури відповідну заяву з вимогою відкрити кримінальне провадження.

"Склали матеріали й направили до Генпрокуратури, щоб порушили кримінальну справу. Відповідь отримали 17 березня: "Справу направлено до прокуратури Автономної Республіки Крим за місцем скоєння злочину".

Коментуючи цю відповідь, Балашов висловив подив, яким чином у захопленому росіянами Криму його справу зможе розглядати прокуратура, сформована нелегітимним урядом півострова.

У свою чергу адвокат Балашова Ігор Черезов зазначив, що за чинним законодавством, якщо є заява про злочин, то протягом 24 годин має бути відкрито кримінальне провадження.

"Таке враження, що Генпрокуратура України об'єдналася з Генпрокуратурою Росії й не хоче реагувати на злочин", - сказав Черезов.

Він сподівається, що українські правоохоронні органи «хоч якось реагуватимуть» на злочини.