Київ. 12 березня. УНІАН. Українці - випускники західних вишів запропонували новому українському уряду свою допомогу. Вони готові працювати за державні зарплати або навіть безкоштовно.

Про це вони заявили на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, представниця Гарвардського клубу України Наталія Бугайова зазначила: “Ми самоорганізувались як один з великих кадрових ресурсів, який готовий допомагати уряду. Ми не ставимо за мету привести конкретних осіб в уряд, ми хочемо надати доступ уряду до великої бази професіоналів”.

Відео дня

Вона також додала, що таких людей, які маючи західну освіту і досвід управлінської роботи, які готові працювати в уряді, є близько двох тисяч.

У свою чергу голова Асоціації випускників бізнес-шкіл Ukrainian Global MBA Langue Костянтин Магалецький зазначив, що випускники західних вузів готові працювати як на повну зайнятість, так і брати участь в окремих проектах. Він також зазначив, що знає людей, які готові покинути високооплачувану роботу у Нью-Йорку і приїхати попрацювати рік-два в українському уряді на державні зарплати.

Крім того, він додав, що конкретних вакансій з боку уряду випускникам західних вузів ще не пропонували, але міністр транспорту, а також Віталій Кличко виявили бажання зустрітися і обговорити цю ініціативу.

Голова Асоціації випускників програми стипендій ім. Едмунда С. Маскі Руслан Фуртас розповів, як саме представники уряду можуть вийти на контакт з пошукачами роботи в уряді. Для цього їм необхідно відправити кадровий запит на електронну адресу proukrgov@gmail.com. Цей запит потрапить до майже 30 асоціацій представників західних студій. Впродовж 24 годин уряд отримає одну консолідовану відповідь щодо пошукачів, зауважив Фуртас.