Київ. 4 березня. УНІАН. Кримінальні справи, порушені в Росії проти лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша, не вплинуть на його боротьбу за Україну.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН сказав представник  «Правого сектору» Андрій Тарасенко.

За його словами, ці кримінальні справи ніяк не вплинуть на діяльність Яроша.

Відео дня

"Хочу повідомити, що він знаходиться тут, нікуди не збирається тікати, не збирається припиняти боротьби, і смертні вироки, і кримінальні справи ніяк не вплинуть на його діяльність, він буде продовжувати до переможного кінця", - наголосив Тарасенко.

Він також спростував повідомлення росіян про те, що Ярош нібито звертався до ватажка чеченських бойовиків Доку Умарова за підтримкою.

Говорячи про дії Росії в Україні, в тому числі в Криму, Тарасенко зауважив, що у "Правому секторі" розцінюють це як війну проти України та українського народу.

"До нас постійно надходять питання, чому ми не їдемо в Крим.. Чув переговори Путіна з главою ЧФ: «чому не стріляють, а той відповідає, що вони (українські військові) просто посилають", тому я вважаю, що наші військові - великі молодці, і ми тримаємося від тих провокацій, на які вони нас хочуть витягнути", - наголосив Тарасенко.

Як повідомляв УНІАН, 3 березня у Слідчому комітеті Росії заявили про порушення кримінальної справи стосовно лідера «Правого сектора» Яроша.

«Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації порушено кримінальну справу стосовно лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205.2 КК РФ і ч. 2 ст. 280 КК РФ (публічні заклики до здійснення терористичної і екстремістської діяльності, здійснені з використанням засобів масової інформації)», - сказав представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін.

На думку слідства, у своїх виступах «глава ультранаціоналістичної української організації «Правий сектор» Дмитро Ярош публічно закликає антиросійські сили до екстремістських дій і терору на території Росії».

Найближчим часом слідство має намір клопотати про заочне обрання стосовно Яроша запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, а потім Ярош буде оголошений у міжнародний розшук, говориться в повідомленні.